Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Gwendolyn Mok gjester Musikkhøgskolen

I forbindelse med at den amerikanske pianisten Gwendolyn Mok gjester NMH, inviterer vi til lunsjkonsert i Levinsalen med et soloprogram som får en gjennomsnittlig novembergrå mandag formiddag til plutselig å fremstå hakket mer fargerik.

Program

  • Ludwig van Beethoven (1770-1827): Pianosonate nr. 2 i A-dur.
  • Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847): Variations sérieuses.
  • Allan Crossman (1942-): Beethoven 250.
  • Carl Czerny (1791-1857): Fantasi over Beethoven-motiver.

Medvirkende

Gwendolyn Mok: Klaver.

Omtale

Mok begynte musikkstudiene på Juilliard School of Music, og er nå koordinator for klaverstudier på San Jose State University School of Music and Dance. Hun har også studert på Yale og State University of New York, hvor hun ved sistnevnte fikk sin doktorgrad.

New York-fødte Mok har spilt i konserthus som Barbican, Carnegie Hall, Kennedy Center, Avery Fisher Hall, Alice Tully Hall og Hong Kong Performing Arts Center, og blir jevnlig invitert til å spille med internasjonale orkestere som London Symphony, the Philharmonia, Hong Kong Philharmonic Orchestra, Beijing Philharmonic Orchestra og Residentie Orkest The Hague.

I 1994 ble hun tildelt et stipend av det franske kulturrådet, for å studere med Vlado Perlemuter i et år. Perlemuter var allerede over nitti år, og hadde blant annet hatt Maurice Ravel som pianolærer. Han valgte Mok som sin aller siste student, hvilket resulterte i hennes Ravel-baserte turné to år etterpå, på et restaurert Erard-flygel fra 1875.

Mok har også bidratt på BBC Radio 3s Music Matters, Women's Hour og World Service. Senere engasjerte hun seg som direktør for Informance; et musikkprogram for barn fra Øst-Londons offentlige skoler. Hun har dessuten platekontrakter med både Nonesuch/Elektra, Musical Heritage Society, Cala Records og EMI, Nonesuch/Elektra, og hennes innspilling av Ravels G-durkonsert ble nominert til en Alternative Edison-pris i konsertkategorien.