Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

NMH NÅ: Øyvind Mathisen Trio med Rob Waring

Øyvind Mathisen spiller trompet.

En jubileumskonsertserie som tar tempen på NMH akkurat nå.

En halvtimes lunsjkonsert hver torsdag i undervisningsukene oktober til november og januar til april.

Omtale

Øyvind Mathisen er trompetist og komponist fra Oslo, utdannet fra jazzlinja i Trondheim. Med dyp kjærlighet til jazztradisjonen og en solid dose musikalsk lekenhet har han i flere år presentert original jazzmusikk på mer enn 60 konserter, med septetten ØyvindLAND og kvartetten Get Your Goat. Øyvind Mathisen Trio konsert-debuterte i 2023 og her er lyden av trompeten mer i fokus enn noen gang tidligere.

Trioen presenterer et landskap av melodiøs musikk og åpne atmosfæriske komposisjoner av Mathisen og bassist Erlend Olderskog Albertsen. Det transparente lydbildet krever en stor tilstedeværelse hos hver enkelt og at de fyller samspillet med krystallklare harmoniske og rytmiske ideer. Bandet ønsker å utfordre grensene for hva en jazztrio kan være og utforsker spesielt kombinasjonen mellom trompet og stryke-bass. Albertsens bruk av buen åpner opp for spennende harmonisk utforskning, som bl.a. henter inspirasjon fra Mark Turners musikalske uttrykk og hans evne til å utforske nye harmoniske veier.

Patrycja Wybrańczyk er en av de mest spennende unge trommeslagerne på Oslo-scenen i dag og med en fantastisk groove og en lydpallett fungerer hun som en bærebjelke for trioen.

I 2024 spiller Øyvind Mathisen Trio for første gang sammen med den fantastiske vibrafonisten Rob Waring. Rob Waring har vært aktiv på den norske scenen i en årrekke og er bl.a. kjent fra Torgrim Sollids Søyr, Espen Ruds Small Fish Sekstett, Eyolf Dales Wolf Valley, Elin Rosseland Trio, Jon Eberson Trio, John Surman Quartet, Mats Eilertsens Rubicon og i egen trio med Carl Morten Iversen og Frank Jakobsen.

Medvirkende

  • Øyvind Mathisen (trompet)
  • Erlend Olderskog Albertsen (kontrabass)
  • Patrycja Wybrańczyk (trommer)
  • Rob Waring (vibrafon)

Norges musikkhøgskole 50 år -

Studieåret 2023–2024 feirar Noregs musikkhøgskole 50-årsdag. Det markerer vi med seminar, levande musikk og formidling av vår eiga historie. Velkommen til fleire jubileumsarrangement heile skoleåret.

Se hele festivalprogrammet

Fleire konsertar

Publisert: 20. des. 2023 — Oppdatert: 12. jan. 2024