Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Duo

Portrett av Christopher Park som smiler og lener seg over en svart boks.

Pianist Christopher Park speler konsert med musikk av Debussy, Schubert, Liszt og Chopin.

Simon Hegenberg

Program

  • Claude Debussy (1862–1918): Claire de lune
  • Franz Schubert (1797–1828): Fantasi D940 for fire hender
  • F. Schubert/Franz Liszt (1811–1886): Songtranskripsjonar
  • F. Liszt Mephisto Waltz nr. 1
  • Frédéric Chopin (1810–1849): Klaverkonsert nr. 1 «Romance»

Medverkande

  • Christopher Park og Gunnar Flagstad (klaver)

Omtale

Christopher Park

Christopher Park er ein pianist frå Bamberg. Han har spelt med ei rekkje anerkjende orkester, mellom anna symfoniorkesteret i Wien, Frankfurt, Seoul, Shanghai, Berlin og fleire. Han har arbeidd saman med dirigentar som Jukka-Pekka Saraste og Dmitrij Kitaenko, og har spelt konsertar i Europa, Asia og USA, og på festivalar i Rayinja, Lucerne, Ruch, Schleswig-Holstein, San Sebastian og andre.

– Christopher Park er ein pianist fangar deg med si fascinerande tekniske ferdigheiter, forbløffande musikalske modnad og særleg intense framføringsstil.

Leonard Bernstein Award 2014

Park debuterte i prestisjetunge konsersalar i London, Amsterdam, Wien, Stockholm, Barcelona, Budapest og Lisboa, og på Elbphilharmonie Hamburg opna han heile festivalen med ein solokonsert. Han er også ein aktiv kammermusikar og gav ut debutalbumet sitt i 2014, saman med Kühl-kvartetten. Elles har han spelt med Pablo Ferrández, Marc Bouchkov, Sumi Jo, Richard O’Neill, Leticia Moreno, Adolfo Gutiérrez Arenas, Pavel-Haas, Armida-kvartetten og John Neumeier – sistnemnde i prosjekt med Petrusjka av Stravinskij, Kinderszenen av Schubert og Bach-suitar.

To skolar har vore den største inspirasjonen for Park – den russiske med Lev Oborin og Lev Natochenny og den tyske, med Wilhelm Kempff og Joachim Volmann. Park har undervist på Dr. Hochs konservatorium i Frankfurt, på høgskolen i Frankfurt og på Norges musikkhøgskole.

– Christopher Park er særleg fascinerande på grunn av kombinasjonen av teknisk dyktigheit, musikalsk overtydingsevne og slåande karisma.

Rheingau-Musik-Festival 2012

Fleire konsertar

Publisert: 10. jun. 2022 — Oppdatert: 3. okt. 2022