Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

RÅ!

Kollasj av Herman Wildhagen og Morten Qvenlid øverst, og nederst er Live Maria Roggen og Ingfrid Breie Nyhus med et forstørrelsesglass.

På denne månedens RÅ! spiller Live Maria Roggen, Ingfrid Breie Nyhus, Herman Wildhagen og Morten Qvenild.

CF Wesenberg, Helene Røstum, Paal Audestad

Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet.

Medvirkende

Roggen/Nyhus + Qvenild: uRÅmantisk

Live Maria Roggen og Ingfrid Breie Nyhus har med seg Morten Qvenild på denne prosesskonserten, der de leter fram nye versjoner av senromantiske sanger.

Roggen/Nyhus er midtveis i et kunstnerisk forskningsprosjekt der de utforsker tolknings-, rekomponerings- og improvisasjonsmuligheter med romantikk og uromantikk. Deres bakgrunner fra folkemusikk, jazz, klassisk, samtidsmusikk og improvisasjonsmusikk spiller med. Som del av utforskningen er også samspill med ulike lydlige rom og lydbearbeidelser.

Denne kvelden er utgangspunktet sanger av Richard Strauss, Richard Wagner, Sergej Rakhmaninov, Alma Mahler og Gustav Mahler, med tekster av John Henry Mackay, Emily Dickinson og Aleksandr Pusjkin, i gjendiktninger til norsk av Roggen/Nyhus og av Tone Hødnebø.

  • Live Maria Roggen (vokal)
  • Ingfrid Breie Nyhus (piano)
  • Morten Qvenild (live-elektronikk)
  • Asle Karstad (lyddesign)

Herman Wildhagen

Etter mange år som gitarist i diverse band utga Herman Wildhagen nylig den første singelen «This Time» fra hans kommende egenproduserte debutalbum. Wildhagen skriver og fremfører låter i singer-songwriter-stil, inspirert av artister som Feist, Blake Mills og Andy Shauf. På RÅ! denne kvelden får publikum høre han sammen med Morten Qvenild i et lavmælt og intimt duoformat.

  • Herman Wildhagen (vokal, gitar)
  • Morten Qvenild (piano)

Flere konserter

Publisert: 12. des. 2022 — Oppdatert: 12. apr. 2023