Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Sansing i strandsona

-

Sansing i strandsona er en 3D-lydinstallasjon som handler om å sanse miljøet i Hvervenbukta.

Tredimensjonal lydprojeksjon

Når du går inn i Strandpaviljongen går du også inn i et nytt lydrom. Der inne vil du oppleve noe som egentlig er hverdagslig, men vanligvis befinner seg utenfor vår fatteevne: lydlige egenskaper som er for kortvarige eller er for svake til vi kan høre dem, egenskaper som krever at vi kollapser tiden ned til et øyeblikk eller krever at vi befinner oss på mange steder samtidig, egenskaper som kun kan tas inn fra fugleperspektiv.

Verket inkluderer en symbolsk tredimensjonal lydprojeksjon av den lokale topografien, der lyd beveger seg mot paviljongen, fosser frem, ned i daler og over topper.

Dynamikken til Hvervenbuktas lydlandskap pirrer vår oppmerksomhet i det en forsommerdag brått endres til en vinterstund.

Reconfiguring the Landscape

De skjulte skattene i hverdagslige lydlandskap forsvinner i bråket fra moderne liv, og vi reiser verden rundt på jakt etter det som like godt kan befinne seg rett utenfor dørstokken. Sansing i strandsona er et stykke i en serie av verker komponisten kaller Lydlandskapsutvikling.

Målet er å lokke frem en bevissthet om lydmiljøet vårt og å være en katalysator for hvordan vi verdsetter våre alminnelige omgivelser, annerledes og følelsesmessig.

Verket spilles i kontinuerlig sløyfe.

Verket er skapt av Natasha Barrett som en del av prosjektet Reconfiguring the Landscape – et prosjekt for Program for kunstnerisk utviklingsarbeid, som gjennomføres ved Norges musikkhøgskole.

Portrett av Natasha Barrett
nyhet

Fanger lydene vi ikke legger merke til

– Vi blir fort blinde for det spennende i hverdagen, sier komponist Natasha Barrett. Hun håper lydinstallasjonen «Sansing i strandsona», kan være en katalysator for hvordan vi verdsetter våre alminnelige omgivelser.

Les mer om Sansing i strandsona