Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

The Otherness of the Self

Elisabeth Holmertz med rødt sjal over hodet

Stipendiat og sanger Elisabeth Holmertz holder stipendiatkonsert, med luttsanger og andre verker for sang og klaver.

Per Buhre

Luttsanger og verker for sang og klaver av Barbara Strozzi, Rolf Wallin, Stefano Landi, Carola Bauckholt, George Crumb, Taruinio Merula og Klaus Lang.

Medvirkende

  • Elisabeth Holmertz (vokal)
  • Vegard Lund (lutt)
  • Kenneth Karlsson (klaver)

Omtale

I dette programmet dyrker Holmertz kontrastene, det motsatte, det andre – the Otherness – for å se hvilke nye musikalske landskaper som skapes i akkurat dette rommet. Nå. Her.

Hadde det vært en rød tråd, ville det vært luttsangene fra 1600-tallet. Sanger om kjærlighet, hvor det enkle og det virtuose møtes i improvisasjon og groove. Det kunne også vært de komplekse sangene av komponister som lever i dag. Sanger som strekker stemmen til ekstremer. Der vakkert og stygt ikke finnes. En annen tråd kunne vært stemmen. Stemmen som bærer vår persona, tekstene, undertekstene og komponistens idéer, og er det instrument som ligger oss alle aller nærmest.

Med seg har Holmertz to av Norges beste utøvere innen tidligmusikk og ny musikk; luttisten Vegard Lund og pianisten Kenneth Karlsson. De skal blant annet framføre Barbara Strozzis store lament Sino alla morte og Rolf Wallins ...though what made it has gone.

Konserten er en del av Holmertz’ ph.d.-arbeid i kunstnerisk forskning hvor hun prøver å se hvor langt hun som klassisk sanger kan gå i de forskjellige rollene hun tar på seg som utøver, uten å miste seg selv på veien (eller kanskje er det det man skal?).