Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Trio Poseidon 20 år

Gruppebilde av Trio Poseidon som smiler og ler.

Musikkhøgskolens Per Lundberg sammen med sine kolleger fra Gøteborgs Symfoniorkester.

Måns-Pär Fågelberg

Program

  • Cécile Chaminade (1857–1944): Trio i g-moll, op. 11
  • Albert Schnelzer (1972–): Predatory Dances (2004)
  • Johannes Brahms (1833–1897): Trio i C-dur, op. 87

Medvirkende

  • Sara Trobäck (fiolin)
  • Claes Gunnarsson (cello)
  • Per Lundberg (klaver)

Omtale

Pianotrioen Trio Poseidon med overveiende base i Gøteborg, feirer 20 år som ensemble.

Sara Trobäck er 1. konsertmester og Claes Gunnarsson er solocellist i Gøteborgs Symfoniorkester, og Per Lundberg har vært akkompagnatør ved Norges musikkhøgskole siden 2013.

Trio Poseidon er et av Sveriges mest ettertraktede kammermusikkensembler og har siden grunnleggelsen i 2002 besøkt svenske musikkfestivaler, kammermusikkserier og konserthus. Trioen har bl.a. har vært «ensemble in residence» i en årrekke på Stenungsunds Kammarmusikfestival, og opptrådte også i utlandet med sin London-debut i Wigmore Hall i 2004.

Trioen er representert på plateselskapene Daphne og Chandos med bl.a. innspilling av Beethovens Trippelkonsert, sammen med Gøteborgs Symfoniorkester under ledelse av Neeme Järvi. Innspillingene deres har blitt rost i både svensk og internasjonal presse, inkludert Gramophone og Fanfare:

«Sjelden viser en ny innspilling seg å være så bra at den fortjener en umiddelbar innvielse i Classics Hall of Fame. Men denne CDen er en slik! Det er virkelig en femstjerners prestasjon, og et opptak jeg ikke forventer vil bli overgått i nær fremtid. Dette er en alt-i-ett-anbefaling.» (Jerry Dubins, Fanfare 2010)

Flere konserter

Publisert: 14. des. 2021 — Oppdatert: 26. feb. 2022