Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Terje Hansen

Pro­fes­sor

Fagseksjon for strykere og harpe

Biografi

Utdanning

Terje Moe Hansen har sin utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og viderutdannelse og privatstudier i København og London. Han hadde sin solistdebut i Universitetets aula i Oslo i 1984.

Metode og publikasjoner

Hans DVD-innspilling, Stunts and Poetry er den mest nedlastede på amerikanske String Magazine sin nettside. Hans nyskapende metode er presentert i bøkene A Modern Approach to Violin Virtuosity (Warner) og The Geometric All Interval System. Bokprosjektene og hans nye metode har vært en internasjonal døråpner. Han gjester nå jevnlig verdens ledende høgskoler og universiteter, senest Michigan State University, Guildhall School of Music, København-konservatoriet, og andre. Terje Moe Hansen er portrettert i ledende internasjonale musikktidsskrifter som The Strad.

Arbeid og virke

Som fiolinist har han turnert i Europa, U.S.A. og Asia. Han er den første som har virket som permanent professor i Norge, Sverige og Danmark samtidig. Hans pedagogiske resultater har vakt internasjonal oppsikt. Han står bak mer enn 30 profesjonelle orkestermusikere og internasjonale prisvinnere. Flere har besatt ledende stillinger i orkestre som Stockholm-filharmonien, Oslo-filharmonien, Kringkastingsorkesteret, Trondheim Symfoniorkester, Den Norske Opera, det Danske Kapel og andre. Han har førsteprisvinnere i alle klasser i alle nasjonale musikkonkurranser for unge talenter. Han har som lærer vært representert med solister med alle norske profesionelle orkestre. Han er utnevnt som kunstnerisk leder for en av Asias fremste musikkfestivaler Extensya Festival.

Hans nye komposisjoner er basert på nye extended techniques, nye klangfarger og en drømmelignende poesi. Komposisjonene regnes som noe av fiolinlitteraturens teknisk mest krevende. Han er invitert til komposisjonsklasser i USA og Europa for mesterklasser og presentasjon av nye spilleteknikker for fiolin.

Video:

Terje Moe Hansen Hypomania Violin extreme stunts & poetry
Prof. Terje Moe Hansen, the norwegian left handed violin virtuoso gives few concerts. This recording is from his stunning performance in London St. Johns Smith Square: https://www.youtube.com/watch?v=krat-jhd0JQ#action=share