Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Orkesterakademiet: Praksis i Oslo-Filharmonien og Det Norske Kammerorkester

Oslo-Filharmonien og Det Norske Kammerkorkester tilbyr praksisplasser og veiledning for studenter på orkesterinstrumenter på Masterstudiet i utøving – solo/kammermusikk og Diplomstudiet i utøving.

Orkesterakadmiet er organisert som et valgemne på 15 studiepoeng. Hver student som tas opp til ordningen får et stipend på 60 000 kroner per år fordelt på seks prosjekter.

Prøvespill til praksisordningen

Søkere som er godkjent for opptak til master kan prøvespille til ordningen. Det er kun mulig for søkere til Masterstudiet i utøving eller Diplomstudiet i utøving å prøvespille til stipendiatordningen.

Prøvespill til Oslo-Filharmonien (OFO) og Det Norske Kammerorkester (DNK) for 2023/2024 blir avholdt ved studiestart (august/september).

Prøvespillrepertoar

Alle søkere skal spille solostykke og orkesterutdrag. Strykere (unntatt kontrabassister) som kommer videre til andre runde skal spille kammermusikk sammen med musikere fra DNK. For alle andre instrumenter er det bare én prøvespillrunde.

Husk å krysse av i søknadsskjemaet for opptak når du søker studiet at du vil prøvespille til stipendordningen. Før opp hvilket verk du vil spille i første runde av prøvespillet. I tillegg skal du spille orkesterutdrag.

I andre runde spiller du kammermusikk sammen med musikere fra DNK. Dette gjelder kun fiolin, bratsj og cello.

Vi tar forbehold om at det er ledig plass på ditt instrument.

Se orkesterutdraget i Box (nmh.box.com).

Publisert: 7. mai 2020 — Oppdatert: 26. mai 2023