Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Orkesterakademiet: Praksis i Oslo-Filharmonien og Det Norske Kammerorkester

Oslo-Filharmonien og Det Norske Kammerkorkester tilbyr praksisplasser og veiledning for studenter på orkesterinstrumenter på master utøving og diplom utøving.

Orkesterakadmiet er organisert som et valgemne på 15 studiepoeng. Hver student som tas opp til ordningen får et stipend på 60 000 kroner per år fordelt på seks prosjekter.

Prøvespill til praksisordningen

Prøvespill til Oslo-Filharmonien (OFO) og Det Norske Kammerorkester (DNK) foregår normalt i slutten av uke 8 og begynnelsen av uke 9.

Søkere som er godkjent til master kan prøvespille til ordningen. Det kun mulig for søkere til master eller diplom å prøvespille til stipendiatordningen.

Datoer for prøvespill i 2020

Prøvespillrepertoar

Alle søkere skal spille solostykke og orkesterutdrag. Strykere (unntatt kontrabassister) som kommer videre til andre runde skal spille kammermusikk sammen med musikere fra DNK. For alle andre instrumenter er det bare én prøvespillrunde.

Husk å krysse av i følgeskjemaet når du søker studiet at du vil prøvespille til stipendordningen. Før opp hvilket verk du vil spille i første runde av prøvespillet. I tillegg skal du spille orkesterutdrag.

I andre runde spiller du kammermusikk sammen med musikere fra DNK. Dette gjelder kun fiolin, bratsj og cello.

Vi tar forbehold om at det er ledig plass på ditt instrument.

Det vil ikke være mulig å prøvespille via video til praksisplasser i DNK/OFO.