Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Keynote: Andreas Vierziger

Andreas Vierziger

Det er med stor glede vi kan presentere Andreas Vierziger som vår andre hovedtaler under konferansen Connection, Collaboration & Co-creation - Ways forward for higher music education i november 2023.

Karriereferdigheter og tankesett for en klassisk musikkartist

Hva er de viktigste ferdighetene og hvilke tankesett må klassiske musikkutøvere utvikle for å utmerke seg i sin kunstneriske karriere, utover det å beherske sin kunstneriske disiplin?

La oss ta utgangspunkt i det solide fundamentet av musikalske ferdigheter: Effektiv selvledelse er avgjørende for at klassiske musikere skal lykkes i karrieren. En porteføljekarriere som klassisk musiker krever en strategisk tilnærming. Viktige aspekter kan være å etablere en sterk tilstedeværelse på sosiale medier i dagens digitale landskap, smart merkevarebygging, solide ferdigheter i nettverksbygging, å bygge et fellesskap, forståelse av markedet for klassisk musikk, å finne et unikt salgsargument og noen ganger identifisere en nisje, tenke nytt, prøve nye konsertformater, selvorganisering og tidsstyring, og evnen til ikke bare å identifisere, men også gripe muligheter. Proaktivitet er uansett en av veiene til suksess.

Selvledelse innebærer også stressmestring og egenomsorg, noe som kan være en vanskelig oppgave med den arbeidsmengden en klassisk musiker står overfor. Det innebærer blant annet å prioritere oppgaver for å unngå å bli overveldet, og det innebærer også å vite når det er riktig å si nei. Det er svært viktig å definere den personlige betydningen av ordet karriere, slik at ens egen karrierevei blir både bærekraftig og tilfredsstillende.

Om Andreas Vierziger

Musikkurator og strateg Andreas Vierziger jobber internasjonalt med partnere i og utenfor den klassiske musikkbransjen, blant annet Concertgebouw Orchestra Amsterdam, Paris Opera Competition, David Lynchs Silencio Club i Paris, Camerata Salzburg og Budapest Spring Festival.

Som musikksupervisor har Vierziger arbeidet med en rekke kinofilmer, produksjoner for blant annet Netflix, teaterforestillinger og moteshow i Paris, London og Milano med designere som Vivienne Westwood.

Han har sittet i juryen for mer enn 25 internasjonale musikkonkurranser og foreleser jevnlig ved en rekke musikk- og kunstuniversiteter, blant annet i Tokyo, Wien, Zürich, København, Budapest, Helsinki og Paris-Sorbonne.
Les mer om Andreas Vierziger på hans nettside

Hovedforedrag