Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Lindemanprisen 2021 til Maja Ratkje

Portrett av Maja Ratkje foran bokhyller

Komponist Maja Solveig Kjelstrup Ratkje er vinneren av Lindemanprisen 2021. Hun valgte Signe Krunderup Emmeluth som mottaker av De Unges Lindemanpris.

Lindemanprisen ble først utdelt i 1978, og er dermed delt ut for 44. gang i 2021. Prisen er på 150 000 kroner. Årets vinner er tidligere student på Musikkhøgskolen, og har en omfattende produksjon bak seg.

– Jeg er både sjokkert og glad. Dette er jo den viktigste musikkprisen i Norge, og jeg havner i et svært godt selskap med tidligere vinnere, sier Ratkje.

Juryen skriver: «Hennes mangfoldighet både som komponist og utøver gjør at hun når ut til et stort publikum på tvers av genre og stilretninger. Verkene hennes spenner fra soloverk, til kammermusikk, korverk og orkester. Hun har også laget musikk til opera, film, dans og teater, samt lydinstallasjoner og multimedia-produksjoner, skriver juryen.»

– En kraftsalve, et musikalsk monster, et melodisk og rytmisk fyrverkeri.

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje Om Signe Krunderup Emmeluth
Svart-hvitt-portrett av Maja Ratkje
Portrett av Signe Emmeluth i svart-hvitt

De Unges Lindemanpris

Signe Krunderup Emmeluth er saksofonist og komponist, og er tradisjon tro valgt ut av hovedvinneren. Den unge prisvinneren er dansk, men har bodd og virket i Norge i flere år.

– Signe og altsaksen hennes er en mektig symbiose – en kraftsalve, et musikalsk monster, et melodisk og rytmisk fyrverkeri, sier Ratkje om Emmeluth, og kaller henne også en fremragende komponist.

De Unges Lindemanpris er på 50 000 kroner.

Årets priser blir delt ut under en høytidelig seremoni i Lindemansalen på Norges musikkhøgskole 22. oktober.

Artikler relevante