Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Pris til NMH-trioen Kongle Trio

Kongle Trio står og smiler til hverandre foran betongvei

Trioen møttes på Musikkhøgskolen i 2019 og består av Liv Andrea Hauge på piano, Øystein Skjelstad Østensen på kontrabass og Veslemøy Narvesen på trommer. De ble kåret til fjorårets unge jazzmusikere, på dag to av den 35. utgaven av Oslo Jazzfestival.

– Inspirerende og veldig gøy, og et stort privilegium å sitte i juryen. Vi har hørt utrolig flott musikk i kveld, og det var en kjempevanskelig avgjørelse med fire vidt forskjellige band som alle har vist en fin utvikling siden de innledende rundene i fjor, sier jurymedlem og saksofonist Hanna Paulsberg.

Som årets unge jazzmusikere 2020 (utdelt et år på etterskudd) får Kongle Trio en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer blant annet norgesturné i samarbeid med Østnorsk jazzsenter, en skreddersydd mentorordning fra Talent Norge, samt Gramo-stipendet på 150 000 kroner.

– En it-faktor som umiddelbart sjarmerer og drar publikum inn i trioens univers.

Juryen Om Kongle Trio

Kongle Trio

Det oppstod umiddelbart stor spilleglede og kjemi mellom musikerne da da trioen ble etablert. Det musikalske utrykket fokuserer sterkt på frihet, improvisasjon og musikernes identitet og personlighet. Musikerne ønsker å utforske fri-improvisasjon og de impulsene som oppstår i samspillet, og også hvordan man kan bruke utradisjonelle strukturer, groover og lydlandskap. Noen av låtene har klare strukturer mens andre er svært frie og følger helt ulike musikalske rammer. Musikken er i stor grad inspirert av utradisjonelle norske pianotrioer som Svein Finnerud trio, Close Erase, Maria Kannegaard trio og Moskus.

Kongle Trio poserer med pris foran vegg med bilder på
Fra venstre: Liv Andrea Hauge, Øystein Skjelstad Østensen og Veslemøy Narvesen i Kongle Trio tar imot prisen.

Artikler relevante