Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Serendip Sessions rundt neste sving

Henrik Dullum rigger opp til Serendip Sessions og jubler.
Henrik Dullum rigger opp til Serendip Sessions.

Oslos hippeste musikkfestival ville normalt farget byens scener med rykende fersk musikk, på denne tiden av året. Årets produksjon har bydd på utfordringer, men jazzstudentene på Musikkhøgskolen gir seg aldri.

I årets utgave av festivalen vil musikken bli tilgjengelig for absolutt alle, gjennom det nye formatet Serendip Sessions. I samarbeid med produksjonsselskapet V10 har studentene jobbet med å spille inn konserter bestående av ny og spennende musikk av høy kvalitet. I løpet av våren slippes konsertene på YouTube, NMH kringkasting og sosiale medier.

Her vil dere møte musikk i skjæringspunktet mellom sjangre som jazz, folkemusikk, pop, eksperimentell musikk og soul. Serendip Sessions skaper muligheten til å nå ut til et større publikum enn noensinne, og studentene er fast bestemte på å oppnå akkurat det.

jazz-og-impro

Serendip Sessions -

Oslos hippeste festival ville normalt farget byens scener med rykende fersk musikk, på denne tiden av året. I år inviterer Musikkhøgskolens jazzstudenter til digital festival.

Se programmet

Byr på kremen

Jazz-sangerne Elise Olsen og Marie F. Lemme er festivalsjefer i 2021. De mener årets serendipere har vært veldig tilpasningsdyktige, til tross for at situasjonen har tvunget dem til å starte planleggingen på nytt flere ganger. De to sjefene skryter av samarbeidet seg i mellom, og priser seg lykkelige over å ha vært to.

Olsen forteller at studentene holdt optimismen oppe hele veien, og ideen var lenge å ta konsertene ut i gatene. Men med begrenset tid og budsjett, måtte de til slutt gå digitalt.

– Vi kjempet lenge for å opprettholde den normale festivalopplevelsen, men måtte til slutt snu skuta. Svaret ble Serendip Sessions. Vi håper at dette konseptet blir lagt merke til, sett av flere og husket i lang tid framover, sier hun.

– Et bredt utvalg av ekte, rå musikk, preget av lidenskap og ren spilleglede!

Marie F. Lemme Festivalsjef 2021

Hun understreker at publikum også vinner på dette formatet – konsertene kan for første gang oppleves gang på gang, og blir liggende på nett på ubestemt tid.

Hvorfor er Serendip Oslos hippeste musikkfestival?

– Fordi vi byr publikum på kremen av fremtidens musikknorge. Gjennom Serendip møter du mange unge, dyktige musikere som byr på – i år utelukkende – ny musikk, svarer Lemme. – Et bredt utvalg av ekte, rå musikk, preget av lidenskap og ren spilleglede!

Artikler relevante