Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Å komponere sammen og ikke sammen

Komponist-utøver Josh Spears forskningsprosjekt Composing Together and Not Together dykker ned i intimitet som en betingelse for samarbeid.

I forskningsprosjektet presenterer han et enkelt soloverk laget med regissør Oliver Dawe og artisten Max Franks - trioen gikk i samme kull på skolen - som kulminasjonen av hans kunstneriske stipendiatprosjekt ved NMH. Arbeidet, som er laget i 2021, trekker veksler på mye av materialet og prosessene fra stipendiatperioden og diskuterer skeivhet og kroppen, så vel som musikkens teatralitet.

Samarbeidspartnere

I løpet av stipendiatperioden jobbet han med komponist-utøvergruppen Bastard Assignments som han lenge har vært en del av, komponist og teaterkunstner John Moran, så vel som andre fra ulike disipliner, blant annet sine egne brødre og amatørutøvere som eksmannen.

Samarbeidets natur

Spear håper at når man ser på hvordan han arbeider gjennom intimitetslinsen, vil nye rettledende prinsipper som angår selve naturen i samarbeid ha dukket opp, prinsipper som kan være nyttige ikke bare for ham, men for et bredere felt.

Artikler relevante