Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

FOLK #5

Ingeborg Ulberg Sommer spiller fele på FOLK

Folk på NMH er folkemusikkstudentenes helt egen konsertserie. Denne kvelden får vi høre en rekke helt nye studenter gjøre sin NMH-debut.

Karina Krokaa

Her vil studentene presentere sine ulike prosjekter solo og i ulike konstellasjoner, og vise fram alt det som syder fram fra øverommene. Hvordan kan de gamle tradisjonene stadig fascinere og brukes som kilde for aktuelle uttrykk i vår egen tid? Folkemusikkstudiet gir instrumentale og vokale ferdigheter i norsk tradisjonsmusikk og rikelig anledning til nytenkning og møter med andre sjangere.

Medvirkende

Silva De Waard

Sil Va er en nederlandsk sanger og låtskriver, som lager musikk inspirert av ulike kulturer og rytmer. Sammen med gitaren sin lar hun stemmen fly fritt gjennom ulike sjangre. Silva De Waard blir inspirert av å aktivisere sansene sine i (den norske) naturen og å dykke ned i sine egne følelser. I kveld inviterer hun til publikum til å stige ombord og fly med. Nysgjerrig på hvor du kommer til å lande?

Mattias Thedens

Mattias Thedens vokste opp i en musikerfamilie og har vært midt i folkemusikkmiljøet siden han ble født. Han begynte å spille fele da han var ni år, og begynte med hardingfele ikke lenge etter. Det var da han begynte å fokusere på musikken fra Agder. Han har lært slåtter av Salve Austenå, Hallvard T. Bjørgum og fra opptak av Torleiv H. Bjørgum.

Eir Vatn Strøm

Eir er oppvokst i Oslo og studerer nå tredje år bachelor med folkesang som hovedinstrument. Som folkesanger har ikke Eir satt seg inn i én enkelt tradisjon, men liker å utforske ulikt materiale og uttrykk. I kveld skal hun synge en folketone fra Vestfold etter Tone Krohn, Den elskte Jerusalem.

Elin Therese Vilhelmsson Birkelund

Elin studerer tredje året på bachelor. Med kontraster mellom skjørt og kraftfullt, og et stort nærvær, skaper hun sitt eget musikalske landskap. På konserten kommer Elin til å synge en variant av balladen Storebror og Lillebror, som hun har etter Michael Caplin.

Vera Sonne

Vera Sonne er 19 år og fra Oslo. Hun driver med folkemusikk og jazz på Det frie kandidatstudiet. Tidligere har hun gått på Toneheim folkehøgskole med Margrete Nordmoen som lærer. På konserten skal Vera spille et eget arrangement.

Victoria Oftestad

Victoria går Det frie kandidatstudiet med delt hovedinstrument folkesang og barokksang, og har i tillegg barokkfløyte/folkefløyte som biinstrument. Møtet mellom barokk- og folkemusikk er mye av det som opptar henne – både gjennom å knytte historiske tråder i musikken, og gjennom nye arrangementer.

Synnøve Brøndbo Plassen

Synnøve Brøndbo Plassen kommer fra Folldal i Østerdalen, og har jobbet mye med tradisjonsstoffet derfra. I tillegg til at hun har studert i Levanger de tre siste årene, har hun også røtter fra Trøndelag. Det har derfor blitt naturlig å jobbe med den tradisjonen også, og på konserten får vi høre en en smakebit på den trønderske vokalmusikken.

Astrid Garmo

Astrid Garmo er ein fele- og hardingfelespelar som kjem frå Garmo i Lom. Sjølv om ho er frå ei bygd med sterk flatfeletradisjon, har ho vald å ha hardingfele som sitt hovudinstrument, og speler i hovudsak stoff frå Nord-Gudbrandsdalen, Valdres, Hallingdal og Telemark. Ho har gått i lære hjå blant anna Kristin Kolden, Bjørn Odde, Rolv Brimi, Vegar Vårdal, Andreas Bjørkås og Håkon Høgemo. Sjølv om ho fokuserer mykje på solospel og dansespel, er interessa for å spele med andre størst.

Kenneth Lien

Kenneth Lien fra Lillehammer er multiinstrumentalist og studerer hardingfele. Han skal spille en springar fra Valdres.

Amalie Kinsarvik Tvilde

Amalie Kinsarvik Tvilde er 19 år og kjem frå Kinsarvik i Hardanger. Ho byrja å spele i 4.klasse, og har spelt litt av kvart heilt til ho starta på folkemusikklinja på Vinstra videregående skole. Der byrja ho å arbeide med hardingfeleslåttar, med fokus på Hardanger. Det siste året har ho i tillegg arbeidd mykje med slåttar frå Helgeland i Nordland. Difor vil ho spele ein nordlandspols for dykk i kveld.

Tiril Eirunn Einarsdotter

Tiril Eirunn Einarsdotter kjem frå Stord i Hordaland. Fele er hennar hovudinstrument, og i kveld skal ho framføre lydarslåtten «Dei tre budeiene på Vikafjell». Stykket er skriven av Sjur Helgeland, og skildrar sinnsstemningane hjå tre budeier på ein støl mellom Voss og Sogn. Den fyrste jenta er trist då guten ho var trulova med har gjort det slutt. Den andre sit og ventar på guten sin som skal kome frå bygda, medan den tredje er lukkeleg og skal snart gifte seg.

Zosha Warpeha

Zosha Warpeha er en amerikansk fiolinist og vokalist. Hun fullførte nylig sin bachelor i jazz- og samtidsmusikk på New School i New York, og er inspirert av mange ulike improvisasjonistiske og folkemusikalske tradisjoner. Nå studerer hun hardingfele og komposisjon på Musikkhøgskolen, og gleder seg til å lære om nordiske folkemusikktradisjoner dette året. I kveld skal hun fremføre en original komposisjon, inspirert av hennes tidlige utforskning på hardingfele.