Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

FOLK #6

Helga Myhr med hardingfela, på FOLK

Folk på NMH er folkemusikkstudentenes helt egen konsertserie.

Karina Krokaa

Her vil studentene presentere sine ulike prosjekter solo og i ulike konstellasjoner, og vise fram alt det som syder fram fra øverommene. Hvordan kan de gamle tradisjonene stadig fascinere og brukes som kilde for aktuelle uttrykk i vår egen tid? Folkemusikkstudiet gir instrumentale og vokale ferdigheter i norsk tradisjonsmusikk og rikelig anledning til nytenkning og møter med andre sjangere.

Medvirkende

Zosha Warpeha

Zosha Warpeha er en amerikansk fiolinist og vokalist. Hun fullførte nylig sin bachelor i jazz- og samtidsmusikk på New School i New York, og er inspirert av mange ulike improvisasjonistiske og folkemusikalske tradisjoner. Nå studerer hun hardingfele og komposisjon på Musikkhøgskolen og ønsker å utforske møte mellom tradisjonell- og samtidsmusikk.

Astrid Garmo

Astrid Garmo er ein fele- og hardingfelespelar som kjem frå Garmo i Lom. Sjølv om ho er frå ei bygd med sterk flatfeletradisjon, har ho vald å ha hardingfele som sitt hovudinstrument, og speler i hovudsak stoff frå Nord-Gudbrandsdalen, Valdres, Hallingdal og Telemark. Ho har gått i lære hjå blant anna Kristin Kolden, Bjørn Odde, Rolv Brimi, Vegar Vårdal, Andreas Bjørkås og Håkon Høgemo. Ho fokuserer mykje på solospel og dansespel, men interessa for å spele med andre er størst.

Sil Va

Sil Va er en nederlandsk sanger og komponist, som lager musikk inspirert av ulike kulturer og landskaper. Hun har vært fascinert av den norsk naturen helt siden hun besøkte Norge for første gang, og bruker den som inspirasjon for sin singer-songwriter-aktige sanger og for sine improvisasjoner, der hun også sper i sine egne følelser. Stemmen hennes forteller en ny historie hver gang, i nye omgivelser. Kan du relatere deg til lyden av ensomhet på et tomt Delta-fjell, eller sjelen din til universet?

Elin Therese Birkelund

Elin Therese Vilhelmsson Birkelund studerer tredje året, bachelor. Med kontraster mellom skjørt og kraftfullt, og et stort nærvær, skaper hun sitt eget musikalske landskap. Elin utforsker møtet mellom stemmens ulike klangfarger og lyd i ulike musikalske sjangre. På konserten fremfører hun en norsk folketone.

Synnøve Brøndbo Plassen

Synnøve Brøndbo Plassen kommer fra Folldal i Østerdalen, og har jobbet mye med tradisjonsmusikken derfra. Hun er halvt trønder, og har studert i Levanger de siste årene, så den trønderske folkemusikken har også blitt et fokusområde. På denne konserten vil dere få høre en sammensetning av ymse småstubber, nettopp fra Trøndelag.

Tiril Eirunn Einarsdotter

Tiril Eirunn Einarsdotter vaks opp i ein musikkfamilie på Stord, og byrja tidleg å spele saman med mor og far si. Ho har tidlegare spelt mykje klassisk fiolin, og har gått to år på utøvande fiolin ved fakultet for utøvande kunstfag i Stavanger. Der tok ho timar med blant anna Benedicte Killingstad og Erik Heide. No speler ho fele og hardingfele på folkemusikklinja ved NMH, med Håkon Høgemo og Andreas Bjørkås som lærarar. Tiril likar å blande ulike musikksjangrar, og er glad i å leike med musikken for å finne det uttrykket ho likar best.

Eir Vatn Strøm og Birte Slettevoll

Eir Vatn Strøm og Birte Slettevoll skal fremføre skillingsvisen «Farvel min venn» etter Borghild Veimo fra Skogn. Den såre improvisasjonen og den kraftfulle tonen i trekkspillet, forsterker det nitriste kjærlighetshistorien har å by på. Dette er en vise alle må få høre.

Kenneth Lien

Kenneth Lien er fra Lillehammer og spiller hardingfele, munnharpe og vanlig fele. Denne konserten skal dere få høre munnharpespel fra Setesdal.

Mattias Thedens

Mattias Thedens vokste opp i en musikerfamilie og har vært midt i folkemusikkmiljøet siden han ble født. Han begynte å spille fele da han var ni år, og begynte med hardingfele ikke lenge etter. Da han kom seg i gang på hardingfela begynte han å fokusere på musikken fra Agder. Han har lært slåtter av Salve Austenå, Hallvard T Bjørgum og fra opptak av Torleiv H Bjørgum.

Henrik Nordtun Gjertsen

Henrik Nordtun Gjertsen kommer fra Sandnes i Rogaland og har Hardingfele som hovedinstrument. Han har lenge vært fascinert av den norske folkemusikken og klassisk musikk, og trives best i skjæringspunktet mellom de to stilene. Til daglig spiller Henrik hos Håkon Høgemo og Andreas Bjørkås, med mål om å drive nyskapende arbeid bygget på en sterk tradisjon.

Amalie Kinsarvik Tvilde

Amalie Kinsarvik Tvilde, 19 år, kjem frå Kinsarvik i Hardanger. Ho byrja å spele i 4. klasse, og har spelt litt tå kvart heilt til ho starta på folkemusikklinja på Vinstra VGS. Der byrja ho å arbeide med hardingfeleslåttar, med fokus på Hardanger. Det siste året har ho i tillegg arbeidd mykje med slåttar frå Helgeland i Nordland.