Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

FOLK #8

Kenneth Lien spiller hardinfele på FOLK

Folk på NMH er folkemusikkstudentenes helt egen konsertserie. Denne gangen får vi høre fem innslag, med både langeleik, sang og ulike strengeinstrumenter.

Karina Krokaa

Program

Kenneth Lien

Kenneth Lien fra Lillehammer spiller hardingfele som hovedinstrument, men under denne konserten skal han demonstrere det han har jobbet med den siste tiden på sine renstemte langeleiker.

Elin Therese Birkelund

Elin Therese er sangeren som med kontraster mellom skjørt og kraftfullt, og med stor nerve, skaper et eget uttrykk. Under konserten synger hun noe av den musikken hun har nærmest hjertet – den melankolske, svenske folkeviseskatten, andre viser og egenskrevet musikk, sammen med Jimmy Patrick.

Silva de Ward

Silva de Ward (sang), Magnus Christensen (gitar) og Iver Bakke Nydal (fløyte) har tatt utgangspunkt i sanger fra boka Følgesvenner – sanger om små og store fortellinger. Silva studerer norsk folkesang og er utvekslingsstudent fra Nederland, mens Magnus og Iver studerer klassisk gitar og fløyte. Sammensetningen blir et fint utgangspunkt for flott musikk.

Espen Wensaas

Espen Wensaas tar en mastergrad i utøvende folkemusikk ved NMH, som den første på strengeinstrumenter. Sammen med Bjørn Kåre Odde blir det presentert repertoar fra Gudbrandsdalen på strengeinstrumenter og fele.

Levina Storåkern

Omtale

Her vil studentene presentere sine ulike prosjekter solo og i ulike konstellasjoner, og vise fram alt det som syder fram fra øverommene. Hvordan kan de gamle tradisjonene stadig fascinere og brukes som kilde for aktuelle uttrykk i vår egen tid.

Folkemusikkstudiet gir instrumentale og vokale ferdigheter i norsk tradisjonsmusikk og rikelig anledning til nytenkning og møter med andre sjangere.