Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

RÅ!

Kollasj av Anja Lauvdal og Isak Austnes Brekken.

RÅ! er konsertserien av og med studenter ved Norges musikkhøgskole, denne kvelden med Anja Lauvdal og Isak Austnes Brekken.

Signe Luksengard, Sivert Stette

Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet.

Medvirkende

Anja Lauvdal – solo

Anja Lauvdal (1987–) er en prisbelønt pianist og komponist. Hun er kjent for sine arbeider innen friere jazzuttrykk og improvisasjonsmusikk, og har vært en av Norges mest aktive musikere de siste årene. Lauvdal har vært Artist in Residence på bl.a. Kongsberg Jazzfestival og Punkt-festivalen, og nylig spilt på Blank Forms (US), A’Larme og Berlinerfestspiele (DE). I 2022 slapp hun sitt første soloalbum, «From A Story Now Lost» som nettopp ble nominert til Spellemann. Hun spiller også for eksempel i trioen Moskus, og er leder av festivalen All Ears på Munch 2022–2024.

Isak Austnes Brekken: Sølvbunker

Sølvbunker er et rykende ferskt ensemble ledet av Isak Austnes Brekken. Med en spennende besetning som inneholder en slags strykekvartett, preparert og upreparert piano og to–tre trommiser, er dette helt klart en konsert du ikke vil gå glipp av. Isak har skrevet musikk for anledningen, og har prøvd å utnytte besetningen til sitt ytterste. Musikken vil være en kombinasjon av fri improvisasjon og skrevne deler. Musikken er også et resultat av Isaks mange inspirasjonkilder, som blant annet Gerald Clayton, Sullivan Fortner, Cécile McLorin Salvant, Jason Moran, Live Maria Roggen, Trondheim Jazzorkester, Anja Lauvdal, Eyolf Dale, Thelonious Monk, Horace Silver, João Gilberto, Radiohead og mange flere.

  • Hanna Kallestad (fiolin)
  • Andrine Dyblie Erdal (cello)
  • Isak Austnes Brekken (piano)
  • Loreen Sima (vokal, kontrabass)
  • Henrik Sandstad (kontrabass)
  • Jomar Jeppsson Søvik og Patrycja Wybranczyk (trommer)

Flere konserter

Publisert: 12. des. 2022 — Oppdatert: 23. mar. 2023