Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Rakhmaninov og Lutosławski

Symfoniorkestrene på Musikkhøgskolen og Barratt Due slår seg sammen og spiller to storslåtte verker på turné til Bølgen kulturhus i Larvik.

Program

Sergej Rakhmaninov (1873–1943): Klaverkonsert nr. 2

  1. Moderato
  2. Adagio sostenuto
  3. Allegro scherzando

Pause

Witold Lutosławski (1913–1994): Konsert for orkester

  1. Intrada. Allegro maestoso
  2. Capriccio Notturno e Arioso. Vivace
  3. Passacaglia, Toccata e Corale. Andante con moto – Allegro giusto

Medvirkende

  • Oskar Halvorsen (klaver)
  • Tabita Berglund (dirigent)
  • Barratt Dues symfoniorkester
  • Musikkhøgskolens symfoniorkester

Omtale

Musikkhøgskolens symfoniorkester og Barratt Dues symfoniorkester blir dirigert av Tabita Berglund. Oskar Halvorsen er klaversolist. På programmet står Klaverkonsert nr. 2 av Sergej Rakhmaninov (1873–1943) og Konsert for orkester av Witold Lutosławski (1913–1994).

Tabita Berglund tok master i orkesterdirigering ved Musikkhøgskolen i 2019 og har siden dirigert en rekke ledende orkestre i inn- og utland. Berglund er født og oppvokst i Trondheim. Hun utdannet seg først som cellist og tok en master i utøving ved Norges musikkhøgskole i 2013 med Truls Mørk som lærer. Berglund opptrådte jevnlig med Oslo og Bergen Filharmoniske orkestre samt Trondheimsolistene før dirigering ble hennes hovedfokus i 2015. I 2022/23-sesongen dirigerer hun blant annet London Philharmonia, Detroit Symphony Orchestra, tyske Sinfonieorchester Wuppertal, BBC Scottish Symphony Kungliga Filharmonikerna i Stockholm og Bergen filharmoniske orkester og Hallé og Royal Scottish National Orchestra. Berglunds debut-CD, hvor hun dirigerer Oslo-filharmonien og fiolinisten Sonoko Miriam Welde, ble utgitt i 2021 og nominert til Spellemannprisen.

Flere konserter

Publisert: 12. des. 2022 — Oppdatert: 27. jan. 2023