Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

From Russia to France with Love

Oh & Tchaikovsky Duo spiller verker av Rakhmaninov, Sjostakovitsj og Debussy.

Program

  • Sergej Rakhmaninov (1873–1943): Suite nr.
  • Dmitrij Sjostakovitsj (1906–1975): Concertino, op. 94
  • Claude Debussy (1862–1918): La Mer

Omtale

Grace Jee Eun Oh og Darya Tchaikovsky ble musikalske partnere i 2017, etter å ha deltatt på Jiri Hlinka pianoakademi i Bergen, med Leif Ove Andsnes og Christian Ihle Hadland som mentorer.

Fargerik og raffinert interpretasjon av fransk impresjonisme, russisk romantikk og avantgarde, er Oh & Tchaikovskys felles lidenskap. For første gang i framfører de to mesterverker for klaver av Rakhmaninov og Debussy, side om side med den kontrasterende og sjeldent spilte concertinoen til Sjostakovitsj.

Den privinnende sør-koreanske pianisten Grace Jee Eun Oh har spilt over hele England, Sør-Korea, Belgia og Norge. Hun studerte ved The Royal Academy of Music og Guildhall School of Music and Drama, i London, og er nå NMH-student hos Håvard Gimse og Marianna Shirinyan.

Darya Tchaikovsky begynte med musikk da hun var fire år, og spilte sin første solokonsert da hun var syv, der hun blant annet framførte Beethovens Pathetique-sonate. Da hun var tolv debuterte hun med Bachs d-mollkonsert i hjembyen Minsk, med det Statlige hviterussiske kammerorkester. Siden da har hun vært både solist og kammermusiker over hele Europa, med et repertoar som også inkluderer samtidsmusikk. Som 17-åring flyttet hun til Frankrike for å studere ved Coservatoire National Superieur de Musique de Lyon. Sommeren 2016 ble hun invitert til å delta på Edwin Fischer Academy med Paul Lewis i Potsdam og ved Chigiana-akademiet i Siena, sammen med Lilya Zilberstein. I 2017 deltok hun på Pablo Casals Festival Academy i Prades, med mentorene Silke Avenhaus, Jiri Hlinka, Leif Ove Andsnes og Christian Ihle Hadland.