Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Andrea får stipend på 40.000 kroner

Andrea Horstad synger på Victoria
Bilde fra eksamenskonserten til Andrea Horstad, mai 2019, på Nasjonal jazzscene, Victoria.

– Utrolig! Helt fantastisk! Lierposten møter en sprudlende og takknemlig Andrea på telefonen etter beskjeden om at hun er tildelt Haugestadstipendet på 40.000 kroner.

– Haugestadstipendet er en stor oppmuntring og skikkelig motiverende i en krevende tid, der mange planer og prosjekter er gått i vasken, og en gryende karriere er blitt satt på vent.

Karriere på vent

Det sier sanger og musiker Andrea Louise Horstad etter å ha summet seg og fordøyd den gledelige nyheten. 25-åringen fra Lierskogen har nylig avsluttet sin bachelorutdanning ved jazzlinja på Norges musikkhøgskole, og 2020 skulle bli Andreas år – året da den unge jazzutøveren skulle finne fotfeste og etablere seg i musikkbransjen.

Men slik gikk det altså ikke. Koronaepidemien har satt en stopper for flere flotte konserter, blant annet Andreas årlige julekonsert i Lier, som etter planen skulle finne sted på Lier Bygdetun.

Mange bein å stå på

Men Andrea har selvsagt ingen tanker om å gi opp. Tvert imot klarer hun å finne noe positivt i den vriene situasjonen:

– Man får jo tid til å fundere over hvilken retning man ønsker å ta musikalsk, og dessuten får jeg anledning til å konsentrere meg om å skrive låter, sier hun.

Andrea ønsker å ha mange musikalske bein å stå på, og hun jobber med flere bandprosjekter i forskjellige sjangere; jazz, house og soul.

Hun har også et valgfag i musikkteknologi, og ønsker å bli mer involvert i miksing og produksjon av musikk – et fagfelt der Andrea opplever at kvinner er sørgelig underrepresentert.

Og pengene fra stipendet skal brukes til innkjøp av studioutstyr, samt å ta sangtimer – «for å holde på formen», som hun sier. Det er viktig for Andrea å ha fullt fokus – være konsentrert og motivert foran et nytt år. Hun håper og tror at neste år blir bedre.

Variert bakgrunn

Andrea har hatt en mangslungen og arbeidsom utvikling fra barnekor og barneteater på Lierskogen til den posisjonen hun har i dag. Fra det øyeblikket hun bestemte seg for å bli profesjonell musiker, har hun aldri sett seg tilbake.

På veien mot jazzmusikken, har hun vært innom både pop, klassisk og musikalmusikk. Hun har vært korist med Kringkastingsorkesteret, samt med artister som Beady Belle og Marian Aas Hansen. Andrea har også opptrådt mye lokalt – både i kirkene i Lier og den tidligere Ord og toner-konsertserien på Tranby.

Datoen for selve tildelingen er ennå ikke bestemt.

– Men jeg ser allerede fram til å holde en liten konsert på Haugestad for å kvittere for det rause stipendet, sier Andrea.

Artikler relevante