Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Norsk Viseforums artiststipend 2021 til Daniela Reyes

Daniela Reyes står foran sjø med høye strå
“Tårer, gåsehud og en magefølelse som sa JA” skriver juryen om Daniela Reyes.

Daniela Reyes er 22 år, spiller trekkspill, gitar og synger. Hun gav nylig ut sin første singel «Usikker musiker» og debutalbumet er på vei. Med på veien får hun Norsk Viseforums artiststipend på 30 000 kroner, mentorhjelp og konserter produsert av viseforumet.

Daniela Reyes har allerede fått mye oppmerksomhet fra musikkbransjen. Hun har spilt på by:Larm og en rekke festivaler, og fått talentpris fra Oslo Jazzfestival. Anmeldere har skrevet at Reyes kombinerer det uskyldige med det mektige i sitt naivistiske og tankefulle univers og at det låter vakkert, men også morsomt og alvorlig. Artisten setter stor pris på stipendet fra Norsk Viseforum.

– Det er stas å få anerkjennelse fra et nytt miljø. Jeg hører mye på klassiske singer/songwritere som Nick Drake, og har vokst opp med norske viser og Prøysen. Melodi og tekst er kjernen i musikken min, sier Reyes.

Reyes har en bred musikalsk palett, med erfaring fra alt fra fra klassisk akkordeon til å spille bass i rockeband. Hun fullførte sin bachelor på det frie kandidatstudiet på Norges musikkhøgskole i juni. Med sin egen musikk trår hun inn i et alternativt pop- og viselandskap.

– Tekstene mine baserer seg ofte på snodige formuleringer og den overtydelige melankolien som følger med å vokse opp. Når jeg skulle spille inn min musikk, tenkte jeg at det skulle være gitar og vokal på hytta, liksom. Jeg vil ha riktig stemning.

Nå gleder hun seg til å komme seg ut og spille for folk igjen.

– Det har vært korona og jeg har laga album. Det er fint å sitte i studio, men nå har jeg jo sittet med mine ideer veldig, veldig lenge – så nå gleder jeg meg til å komme meg ut og snakke med vanlige folk! Spille konserter og gjøre greia!

– Tekstene mine baserer seg ofte på snodige formuleringer og den overtydelige melankolien som følger med å vokse opp.

Daniela Reyes Tidligere student på Norges musikkhøgskole
Portrett av Daniela Reyes foran havutsikt

Juryen

Juryen besto av

  • Marie Amdam, låtskriver/artist i Razika og litteraturformidler
  • Halvor Thengs, leder for Egersund Visefestival
  • Jarle Savio, rådgiver i Longyear United
  • Liv Bakke Kvinlog, daglig leder i Norsk Viseforum

Juryens skriver i sin begrunnelse

Etter juryens gjennomlytting var det tydelig at Daniela Reyes skilte seg ut fra mengden. Både tårer, gåsehud og en magefølelse som sa "JA!" ble nevnt i jurymøte, og en enstemmig jury var tydelige på at dette er en artist vi ønsker å høre mer av. Reyes har en enorm formidlingsevne og fanger lytteren fra første vers. Et umiddelbart, ærlig og åpent uttrykk, nedstrippet og stort på samme tid. "Usikker musiker, og tror ikke verden trenger mer av meg" synger Daniela Reyes - og vi kunne ikke vært mer uenige. Vi trenger mer av Daniela Reyes!

Som mottaker av stipendet får Reyes

  • 30 000 kroner til produksjon eller formidling av egen musikk
  • Oppfølging fra erfaren mentor i samarbeid med MØST – Musikkontoret for Oslo, Viken og Innlandet
  • Turné med minst tre konserter produsert og promotert av Norsk Viseforum

Artikler relevante