Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Harpist i verdenstoppen

Claudia Lamanna i lys kjole står og holder på harpen sin i lyse omgivelser.

Den italienske harpisten Claudia Lucia Lamanna gikk helt til topps i verdens største harpekonkurranse, The International Harp Contest.

Claudia Lucia Lammana gikk ut av diplomstudiet på Musikkhøgskolen i 2017, og var student hos harpeprofessor Isabelle Perrin.

63 år med harpe

Konkurransen ble arrangert første gang i 1959, og i 2022 var det for 21. gang. I årets konkurranse deltok 49 harpister fra 20 ulike land, men på finalekonserten 31. mars var det altså Musikkhøgskolens alumn Lamanna som stakk av med førsteplassen.

Ingen garantert førsteplass

Lamanna har også blant annet studert på Royal Academy of Music i London, og mottatt flere eksklusive stipender.

– Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, forteller harpisten. – Det gir mulighet til å bli kjent over hele verden og få en internasjonal karriere.

– Det er en drøm som har gått i oppfyllelse.

Claudia Lucia Lamanna Vinner av The International Harp Contest 2022
Mørkt portrett av harpist Claudia Lamanna med blålig lys.

Hun forteller at stemningen var til å ta og føle på da de to øverste plassene på pallen skulle avsløres – spesielt med tanke på at førsteprisen et par ganger ikke har blitt delt ut i det hele tatt.

– Da de sa navnet mitt ble jeg så lettet og glad, men jeg tror jeg virkelig innså det da alle gratulasjonene begynte å strømme inn, forteller en lykkelig Lamanna.

Artikler relevante