Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Musikkstudent-konferansen 2023 – hvem bestemmer?

Studenter på rekke - gjenskinn i piano
Fra Musikkstudentkonferansen 2022

Den 21. april er det atter duket for Musikkstudentkonferansen! Dagen som samler vordende musikere fra landets mange kroker til faglig påfyll og inspirerende diskusjoner på Musikkhøgskolen. Den tredje utgaven har fått tittelen «Hvem bestemmer?».

En møteplass for musikkstudenter

Hovedmålene for konferansen er å skape en faglig og sosial møteplass hvor musikkstudenter samles på tvers av utdanningsinstitusjonene, og sammen utarbeider ideer som bidrar til å utvikle norsk musikkutdanning.

Den første konferansen ble initiert av NMH-studentene Anna Rødevand og Siri Storheim. De ønsket å styrke studentstemmen i musikkutdanningen, og skape et forum der studentene kunne samles i diskusjoner om utdanningen og det framtidige arbeidslivet. I år er det musikkstudentene Sigrid Sand Angelsen fra NTNU og Karen Elise Fridtjofsen fra NMH som står bak konferansen.

Sort hvitt bilde av kvinne med cello og kvinne i bunad med fløyte
Sigrid Sand Angelsen studerer cello ved NTNU. Karen Elise Fridtjofsen har for tiden permisjon fra sitt studium i klarinett. Sammen utgjør de prosjektteamet bak Musikkstudentkonferansen

Samarbeid på tvers

– Vi tar begge en klassisk musikkutdanning og har på hver våre måter opplevd at utdanningen ikke helt strekker til i de retninger vi ønsker å uttrykke oss som musikere. I samtaler med andre studenter har det kommet frem at vi ikke er alene om dette. Her er vi nødt til å samarbeide utover sjangergrenser og studiesteder. Vi tenker at Musikkstudentkonferansen er en god plattform å starte et slikt samarbeid på, sier Karen Elise.

Målet er å få innspill fra musikkstudenter i hele Norge, fra alle studieretninger og alle sjangere. De to prosjektlederne tror og håper at engasjementet for musikkutdanningen favner bredere enn de to skolene de selv representerer, henholdsvis NTNU og NMH.

Årets konferanse er lagt samtidig som ledere og studentrepresentanter fra alle musikkutdanningene i Norge har et av sine årlige møter, og de inviteres også inn til konferansen. Dette muliggjør en arena hvor diskusjonene tas direkte med dem som bestemmer over utdanningen.

For hvem bestemmer egentlig?

Artikler relevante