Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Tora formidler best

Tora Gaden mottar pris på Forsker Grand Prix

Forsker grand prix 2020: Musikkterapeut Tora Söderström Gaden stakk av med seieren og er herved kåret til årets beste formidler.

Gaden har mastergrad fra Musikkhøgskolen, og er nå stipendiat på Norce, Griegakademiets senter for musikkterapiforskning. Forskningen hennes handler om premature barn, og musikkterapiens effekt på både barn og foreldre.

Fagjuryen hadde flust med lovord til Gaden, og ga henne toppkarakter etter presentasjonen på fire minutter. Forskningsdagene siterer jurymedlem Ingrid Bergstrøm, skuespiller ved Trøndelag Teater, på sin hjemmeside:

– Det er så bra. Den roen, den inderligheten, den ærlighet du viser. Du er personlig uten å bli sentimental. Vi kan se at dette er viktig for deg og du gjør det lett tilgjengelig for oss. Utrolig fint, sa hun.

– Det er så bra. Den roen, den inderligheten, den ærlighet du viser. Du er personlig uten å bli sentimental. Vi kan se at dette er viktig for deg og du gjør det lett tilgjengelig for oss. Utrolig fint.

Ingrid Bergstrøm Jurymedlem

Tiende gang

Forsker grand prix arrangeres av Forskningsdagene, og har gitt unge forskere muligheten til å formidle arbeidet sitt, helt siden 2010. Deltakerne er som oftest i god gang med en doktorgrad, men har foreløpig ikke disputert. Hver deltaker får fire minutter til rådighet, og både publikum og dommerpanelet stemmer frem en felles vinner.

Tora Gaden mottar pris og jubler

Artikler relevante