Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Extended Composition

To persons spiller foran et skyggeteater.

I dette prosjektet inviteres komponister, utøvere og forskere innen dramaturgi, dans og musikk til å samarbeide i den kreative prosessen med skapingen av og tekningen rundt nyskrevet materiale bestående av lyd, bevegelse og språk.

Henrik Hellstenius, Ellen Ugelvik og Christian Blom

Dette materialet vil bli skrevet og jobbet kunstnerisk med på ulikt vis og med ulikt utgangspunkt. Det er denne kollektive kunstneriske arbeidsprosessen med og refleksjonen rundt materialet underveis som er prosjektets metode og kjerne og der hvor lærings- og kunnskapsutbyttet er størst.

Prosjektet inviterer til en rekke workshop, visninger og andre aktiviteter underveis i prosjektperioden. Disse aktivitetene vil være åpne for studenter og ansatte ved de tre samarbeidsinstitusjonene, men også for offentligheten.

Prosjektet er et samarbeid mellom NMH, Akademi for scenekunst og Anton Bruckner Universität, samt en rekke internasjonale utøvende kunstnere og komponister, som musikere i Asamisimasa, danser og koreograf Shila Anaraki, dramaturg Camilla Eeg-Tverrbak og komponistene Carola Baukholt, Matthew Shlomowitz, Kristine Tjøgersen, Christian Blom og Tanja Orning for å nevne noen.

Prosjektet skal dokumenteres på Research Catalogue.

Les mer om prosjektet på den engelske siden.

Artikler relevante

Publisert: 17. apr. 2018 — Oppdatert: 23. feb. 2024