Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

En pianists symfoniske bestrebelser

Kollasj av Sigstein Folgerø og Elizabeth Svarstad.

Opplev Wolfgang Amadeus Mozarts (1756–1791) tre siste symfonier, for soloklaver, av og med Sigstein Folgerø. Elizabeth Svarstad slår følge, med tidsinspirert dansekunst.

Model Day Studio og Nicolas Tourrenc

Folgerø gjenopptar tradisjonen etter blant annet Franz Liszt (1811–1886) og Vladimir Horowitz (1903–1989) når han gjenskaper symfonisk musikk for klaver. Disse bearbeidelsene har modnet gjennom mange år, og han har snudd hver minste stein for å fylle dem med kunstnerisk rikdom og pianistisk briljans. Svarstad koreograferer og fremfører dans til menuettene. Velkommen til en musikalsk og visuell begivenhet.

Program

Mozarts tre siste symfonier

Nr. 39 i Ess-dur:

 1. Adagio - Allegro
 2. Andante con moto
 3. Menuetto: Allegretto
 4. Finale: Allegro

Nr. 40 i g-moll:

 1. Molto allegro
 2. Andante
 3. Menuetto: Allegretto
 4. Finale: Allegro assai

Nr. 41 i C-dur «Jupiter»:

 1. Allegro vivace
 2. Andante cantabile
 3. Menuetto: Allegretto
 4. Finale: Molto allegro

Medvirkende

 • Bearbeidelse og klaver: Sigstein Folgerø
 • Koreografi og dans: Elizabeth Svarstad

Sigstein Folgerø

Sigstein Folgerø er førsteamanuensis i akkompagnement ved Norges musikkhøgskole. Han mottok sitt solistdiplom i 2008 ved Høgskolen for musikk og teater i Hamburg, hvor han studerte hos prof. Volker Banfield. Deretter fulgte en frilanskarriere som har brakt bred erfaring som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Han har de senere år viet mye tid til studier og bearbeidelser av symfonisk litteratur. Med FoU-prosjektet «Symphonies Reframed» har han gitt nye betraktninger og opplevelser av orkesterlitteratur av blant annet Brahms, Schumann og Mozart.

Elizabeth Svarstad

Elizabeth Svarstad, ph.d, er universitetslektor ved Norges musikkhøgskole, hvor hun underviser i barokkdans. Hun er utdannet danser og pedagog ved Den norske balletthøyskole (nå Høyskolen Kristiania) og har akademisk mastergrad og doktorgrad i dansevitenskap fra Institutt for musikk ved NTNU. Svarstad er Norges fremste ekspert i barokkdans og tidlig dansehistorie. Hun er en etterspurt danser, koreograf, pedagog, foredragsholder og skribent i Norge og internasjonalt og har medvirket i operaproduksjoner, danseforestillinger, konserter, skoleforestillinger, festivaler og en rekke soloprosjekter.

Flere konserter

Publisert: 12. des. 2022 — Oppdatert: 30. jan. 2023