Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

FOLK

Folkemusiker med trekkspill på FOLK

FOLK er folkemusikkstudentenes helt egen konsertserie – hele 12 musikere deler scenen denne kvelden.

Karina Krokaa

Program

Amalie Kinsarvik Tvilde

Amalie Kinsarvik Tvilde, 20 år, kjem frå Kinsarvik i Hardanger. Byrja å spele i 4. klasse, og har spelt litt av kvart heilt til ho starta på folkemusikklinja på Vinstra vgs. Der byrja ho å arbeide med hardingfeleslåttar, med fokus på Hardanger. Dei siste to åra har ho i tillegg arbeidd mykje med slåttar frå Helgeland i Nordland. No i koronatida byrja ho å spele finnskogspols og rørospols. I kveld skal ho spele Skjeftåsen, som ho lærte over Zoom då skulen var stengd.

Synnøve Brøndbo Plassen

Synnøve Brøndbo Plassen er 24 år og kommer fra Folldal. Hun har jobbet mye med tradisjonsmusikk fra både Folldal, Østerdalen og Trøndelag, og spesielt med slåttetralling. På denne konserten vil det bli en trist og hjerteskjærende skillingsvise.

Kenneth Lien

Kenneth Lien er multiinstrumentalist fra Lillehammer som tar bachelor med hardingfele som hovedinstrument. Han spiller også langeleik, munnharpe, gitar og diverse andre instrumenter. Denne gangen vil han vise en slått fra hans favorittradisjon på favorittfelestille – nemlig en springar fra Valdres på 'låg bas', som vil si den samme rekkefølgen som vanlig fiolinstille.

Ingrid Rodebjer

Av nysgjerrighet til både feletradisjonen og vokalmusikken, studerer svenske Ingrid Rodebjer et utvekslingssemester på Norges musikkhøgskole. Hun ble lokket hit av gleden ved å spille tradisjonell musikk fra Gunbbransdølen og omegn. På konserten skal hun spille en halling fra Oppdal, som hun har lært av Andreas Bjørkås.

Mattias Thedens

Mattias Thedens vokste opp i en musikerfamilie og har vært midt i folkemusikkmiljøet siden han ble født. Han begynte å spille fele da han var ni år, og begynte med hardingfele ikke lenge etter. Pandemiprosjektet til Mattias ble et intenst arbeid med slåtter fra Telemark med fokus på større slåtter, utbrodert av Lars Fykerud. Underveis fikk han hjelp av Knut Buen.

Albin Myrin

Albin Myrin er utvekslingsstudent fra Sverige. Han spiller klarinett og er inspirert av å tolke felerepertoar fra Sverige og Norge på sitt instrument. Spesielt interesserer han seg for musikk fra Västergötland i Sverige og Lom i Norge. Albin spiler også nøkkelharpe og fele, og på konserten skal han spille en svensk polska fra Ornuga i Västergötland.

Trygve Liahagen

Trygve Liahagen er 18 år og kommer fra Ottestad. Han gikk på landslinja i folkemusikk ved Vinstra VGS og går nå i 1. klasse på folkemusikkstudiet ved NMH, i tillegg har han gått 2 år på TUP i regi av Musikkhøgskolen.

Henrik Nordtun Gjertsen

Henrik Nordtun Gjertsen kommer fra Sandnes i Rogaland og spiller fiolin og hardingfele. Han går tredje året på Norge musikkhøgskole, der han fordyper seg i tradisjoner fra Hardanger, Ryfylke og Gudbrandsdalen. Henrik oppdaget for alvor folkemusikkens kraft da han som femtenåring fikk ta timer med Benedicte Maurseth i Hardanger. Siden den gang har han gravd seg lengre og lengre inn i folkemusikken og alle tradisjonene som omgir den. I kveld skal dere få høre en brureslått etter Anders Kjerland med navn etter Nils Flatabø fra Botn i Kvam, Flatabøen.

Eir Vatn Strøm

Eir Vatn Strøm fra Oslo studerer sitt fjerde år i folkemusikk ved Norges musikkhøgskole, med vokal som hovedinstrument. I kveld skal hun synge og spille «Jeg får ikke tid nok», en egenkomponert sang, der hun tar i bruk sin kraviklyre, som hennes far har laget til henne.

Tiril Eirunn Einarsdotter

Tiril Eirunn Einarsdotter er 23 år gamal og kjem frå Stord. I kveld skal hun spele to springleiker etter Halvard Bjørndalseter, som hun har lært av Andreas Bjørkås

Isa Holmgren

Med stemmen utforsker Isa Holmgren det magiske spennet og melodiene i grenselandsmusikkken. Med sine røtter i dansemusikken fra Värmland blander hun i sitt soloprosjekt, låter fra vestre Värmland og grenselandet, med egne komposisjoner og arrangementer.

Zosha Warpeha

Zosha Warpeha er en amerikansk fiolinist, vokalist og komponist. Musikken hennes er gjennomsyret av improvisasjon, og ligger ofte i et meditativt rom mellom sjangre. Hun vokste opp i Minnesota, en region i USA med sterk nordisk arv, og musikken hennes henter inspirasjon fra amerikanske og nordiske folketradisjoner. Hun har en bachelor i jazz og samtidsmusikk fra the New School i New York. Masterstudiet hennes på Musikkhøgskolen er en utforskning av personlige uttrykksmåter gjennom nordisk trad- og samtidsmusikk.