Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Making waves

En man står vendt mot en foklemengde i en sør-Europeisk gate. Han holder et filmkamera og gestikulerer noe med den frie hånden.

Vi legger grunnlaget for fremtiden for musikkteknologi i Tbilisi.

Prosjektets formål er å gi studentene varierte og relevante perspektiver på og ferdigheter i å skape og utøve elektroakustisk musikk og gi de en arena der de kan vise frem arbeidet sitt.

I løpet av studieåret 2019/2020 har de elektroakustiske komponistene Mariam Gviniashvili, Giuseppe Pisano og Mike McCormick reist til Georgia tre ganger som en del av Making Waves-prosjektet for å gi bachelor- og masterstudenter ved Musikkteknologisk avdeling ved Tbilisi State Conservatoire, gruppe- og privatundervisning i en rekke teknikker for å lage elektroakustisk musikk (EAM). De har presentert ulike inngangspunkter til den musikalske tradisjonen – som programvarealternativer, innspillingsteknikker og tilnærminger for å komponere og spille med elektronikk.

Prosjektet skal kulminere i Tbilisis første festival for elektroakustiske musikk, MAKE WAVES-festivalen, der musikken til studentene som er involvert i prosjektet samt verker fra de tre involverte komponistene og en omtalt gjesteutøver fra Norge skal fremføres.

Dette prosjektet utviklet seg etter en uke med undervisning i Tbilisi i februar 2019 som en del av “Modernisering av høyere musikkutdanning ved Tbilisi State Conservatoire” -prosjektet, og begynte med ambisiøse mål. MAKE WAVES-festivalen skal være en mulighet for studentene til å praktisk bruke sine nye ferdigheter og presentere verkene sine sammen med mer etablerte artister. I tillegg til å gi studentene verktøy som er nødvendige for å lage og fremføre elektroakustisk musikk, vil dette prosjektet bidra til å bygge et publikum og et fellesskap rundt denne tradisjonen i Tbilisi, og etter hvert i hele Georgia.

Grunnet covid-19 har siste del av undervisningen og festivalen blitt utsatt til oktober 2020.

Artikler relevante

Publisert: 17. mar. 2020 — Oppdatert: 16. feb. 2023