Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Knut Reiersrud

Portrett av Knut Reiersrud med rød hatt og gitar, og solbriller.

Knut Reiersrud spiller konsert på Gitarkonferansen.

I 45 år har Knut Reiersrud spilt sine gitarer på utallige scener og begeistret publikum, bokstavelig talt verden rundt. Hans omgang med strengeinstrumenter, både musikalsk og visuelt, er å betrakte som en totalopplevelse. Kong Harald uttalte etter en Reiersrud-konsert i Sør-Afrika at han aldri tidligere hadde sett en musiker fysisk forsvinne inn i instrumentet sitt slik som Reiersrud. President Tabu Mbeki tilbød vår gitarist sørafrikansk pass for å få et ekstranummer på samme konsert.

Knut er en av Norges beste instrumentalister, en virtuos på gitar, og en magiker på scenen. Tre store påstander, men som faktisk stemmer, alle tre. Han har gitt ut en rekke plater, både soloalbum og album med diverse konstellasjoner opp gjennom årene, der han har mottatt Spellemannprisen for tre av dem. I tillegg til andre priser har han også mottatt en dansk Grammy.

Han har spilt med storheter som Dr. John, Nina Hagen, Rickie Lee Jones, David Lindley og spilt inn live-plater i land som i Nepal og i Iran. Få andre artister kan matche det. Knut Reiersrud spiller blues, folkemusikk, indisk og afrikansk musikk, i tillegg til å være en fantastisk improvisatør. Med et arsenal av ulike gitarer gir han i sine solokonserter en reise i strengemusikkens geografi.

Med sin enorme erfaring – 18 soloplater, medvirkning på 300 plateutgivelser og turneer på alle verdens kontinenter – er han med sine 62 år nærmest for en levende legende å regne. Med blues i ryggraden – etter læretid i Chicago og New York med folk som Dr John og Buddy Guy – er Knut Reiersrud alltid innstilt på levere varene 110 prosent.

Reiersrud spiller under årets gitarkonferanse ved Norges musikkhøgskole.

Flere konserter

Publisert: 15. jan. 2024 — Oppdatert: 30. jan. 2024