Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Ricardo Gallén

Portrett av Ricardo Gallén.

Ricardo Gallén spiller konsert under årets Gitarkonferanse.

Jesús Cornejo

Ricardo Gallén er en anerkjent gitarist med en karriere som stadig utvikler seg. Hans inspirerende og innovative tolkninger plasserer ham i toppskiktet, og hans revolusjonerende og innflytelsesrike spill og undervisning er det beste beviset på hans kvalitet.

«Enorm kreativitet og virtuositet, som merkes bare ved å se på hendene hans,» sier Maestro Leo Brouwer og løfter Ricardo Gallén til et bemerkelsesverdig nivå. Hans sjeldne kombinasjon av virtuositet og musikalitet har begeistret publikum over hele verden på solokonserter, i duetter eller med orkestre i store konsertsaler som Royal Concertgebouw i Amsterdam, National Auditorium i Madrid, Tchaikovsky Hall i Moskva, Palau de la Música Catalana i Barcelona, Auer Hall ved Indiana University og Sibelius-akademiet i Helsinki.

Gallén har spilt tallrike verdenspremierer av kjente komponister og deltatt i flere prosjekter under ledelse av viktige dirigenter som Maximiano Valdes, En Shao, Juan José Mena, Monica Huggett, Leo Brouwer, Jordi Savall og Seirgiu Comisiona. Han har vunnet mange priser i viktige musikkonkurranser (Francisco Tárrega, Andrés Segovia, Markneukirchen og andre) og har hatt flere undervisningsstillinger. I 2009 ble han en av de yngste musikerne som fikk professortittel ved det prestisjefylte University of Music «Franz Liszt» i Weimar, Tyskland, en stilling han har den dag i dag.

I tillegg er Gallén jurymedlem i flere internasjonale gitarkonkurranser og gir mesterklasser med stor etterspørsel. Maestro Leo Brouwers brev til Ricardo Gallén sier videre: «Hans innspillinger, helt siden hans aller første album, mottar spektakulære anmeldelser. Det nyeste, Bachs komplette luttverker av og Fernando Sors gitarsonater, samt albumet 'En Silencio', blir bredt anerkjent som mesterverker av spesialistpressen.»

Nylig ble Gallén tildelt Medal of Fine Arts av Royal Academy of Fine Arts of Granada, Spania.

Gallén spiller under årets gitarkonferanse ved Norges musikkhøgskole.

Program

  • William Walton (1902–1983): Five Bagatelles
  • Heitor Villa-Lobos (1887–1959): 5 Preludes
  • Fernando Sor (1778–1839): Gran solo op. 14
  • Johann Sebastian Bach (1685–1750): Suite BWV997:
  1. Prelude
  2. Fuga
  3. Sarabande
  4. Gigue
  5. Double

Gitar av Paco Santiago Marin 50 Anniversary. Knobloch Strings 400SSC

Flere konserter

Publisert: 15. jan. 2024 — Oppdatert: 2. mar. 2024