Pianostemmer - Høgskolekandidat

Normert studietid

Heltidsstudium over 2 år
120 studiepoeng

Undervisningsspråk

Norsk

Søknadsfrist

15. april

Kort om studiet

Pianostemmerutdanningen er en toårig utdannelse på bachelornivå som fører til kvalifikasjon for yrket som pianostemmer. Utdannelsen fører til graden høgskolekandidat og ved fullført studium har man oppnådd 120 studiepoeng. Programmet skal utdanne selvstendige pianostemmere som kan gå direkte ut i arbeidslivet etter endt utdannelse. Yrket som pianostemmer er et fysisk yrke som krever en sterk fysikk.

Studieplan for pianostemmer - høgskolekandidat (startkull 2019)

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og bestått opptaksprøve. Fordel med bakgrunn innen musikk og erfaring og/eller utdanning innenfor håndverksfag.

Slik søker du

  • Registrer søknaden din i Søknadsweb.
  • Last opp bekreftede kopier av vitnemål/karakterutskrifter i Søknadsweb. Du trenger ikke legge ved vitnemål/karakterutskrifter for studier gjennomført ved NMH etter 2005.
  • Fyll ut følgeskjemaet som du finner som lenke i epostkvitteringen fra Søknadsweb. Du får et søkernummer i Søknadsweb som du må fylle ut i følgeskjemaet.

NB! Vær oppmerksom på at e-poster fra Søknadsweb kan havne i spamfilteret! Dette gjelder særlig Hotmail-adresser.

Frist: 15. april.

Opptaksprøve

Opptaksprøven til studieåret 2020/2021 er mandag 11. og tirsdag 12. mai 2020. Prøven er oppdelt i tre runder med utsiling etter hvert runde.

1. runde ligger på mandagen mens 2. og 3. runde ligger på tirsdagen.  

1. runde er en digital teori- og gehørprøve

2. runde er en praktisk prøve i grupper

3. runde er et intervju med juryen

Alle søkere vil bli innkalt til opptaksprøve kort tid etter søknadsfristen. Saksbehandling av søknadene vil skje løpende deretter. Et eventuelt tilbud om studieplass er betinget av at søkeren oppfyller de formelle opptakskravene for studiet.

Kontakt

Finner du ikke svar på dine spørsmål om søknadsprosess og opptaksprøver?

E-post: opptak@nmh.no

Telefon: +47 23 36 70 00 (telefontid 12.00–15.00 mandag til fredag).

Har du spørsmål til det faglige innholdet i studiet eller opptaksprøven, kan du ta kontakt med studieleder for programmet:

Studieleder

imported-image

Bjørn Ola Bakke

Universitetslektor

Pianostemming

Bass-kasser f Kyrre Lien web.jpg
Fagmiljøer

NMH har Norges største fagmiljø innen musikk. Vi utdanner instrumentalister, sangere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, pianostemmere, musikkpedagoger og musikkterapeuter. Se filmer og les om aktiviteter, lærere og muligheter.