Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Ensemble Sonore

Et innovativt kammerorkester

Kammerorkesteret Ensemble Sonore (EnSo) var etablert i Kristiansand i 2016 ved Universitetet i Agder (UiA). Ensemblet har nylig flyttet øvingslokalet til Bjergsted, hvor de har utvidet strykebesetningen enda mer. Beliggenheten og samarbeidet med Universitetet i Stavanger gir muligheten til å vokse og eksperimentere med uttrykk og stilarter i tett dialog med fantastiske fagfolk, og musikere som har kollegaer og samarbeid med kunstnere i verdenstoppen.

Ensemblet har prosjektbaserte samlinger hvor det jobbes grundig og langsiktig, og har mentaliteten til en operabesetning hvor sluttresultatet er å ha musikken som er bearbeidet og tolket, i blodet. EnSo har tidligere satt opp prosjekter i Kristiansand og vokst i besetning for hver konsertoppsetning.

Tidligere produksjoner har blant annet vært sentrert rundt verk som Tsjajkovskijs Strykeserenade, Vivaldis Fire Årstider, Nielsens Lille Suite for strykeorkester, Kilars Orawa.

Orkesterets formål er å tilby studenter og musikere i aktiv utvikling en kammermusikalsk lekeplass der de kan eksperimentere og frigjøre seg fra forventinger, normer og sperrer for å optimalisere utviklingen til hver enkelt musikalsk. EnSo har et eget opplegg for orkesterteknikk koblet mot musikken som skal spilles og det holdes daglig økter med en sanglærer som veileder musikerne i optimal pusting og oppvarmingssang.
Aller viktigste er det å forme og utvikle unge lovende musikere som ønsker å utøve innenfor kammermusikk, og som ønsker å ha en mer kreativ og kunstnerisk tilnærming til musikken.

Med støtte fra CEMPE skal Ensemble Sonore arbeide frem et program som hyller den britiske komponisten Benjamin Britten.


Konsertprogram:

Benjamin Britten - Variations on a theme by Frank Bridge
pause
Utdrag fra hver av de tre solosuitene for cello av Benjamin Britten
Ralph Vaughan Williams Fantasia on a theme by Thomas Tallis

Artikler relevante

Publisert: 20. aug. 2020 — Oppdatert: 8. apr. 2024