Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Musikkstudentkonferansen

En konferanse av, for og med musikkstudenter

Hva er musikkstudentkonferansen?

Musikkstudentkonferansen er et arrangement av og for musikkstudenter. Formålet er å skape en sosial og faglig møteplass for musikkstudenter fra hele Norge, noe som er unikt i europeisk sammenheng. Verdien av å samles er helt sentral for å diskutere store spørsmål rundt musikkutdanningen og -bransjen.

Konferansen legger vekt på et relevant og inkluderende program, som skaper grobunn for felles og individuell refleksjon. Det skal være både et samlingspunkt og en vaktbikkje for sektoren, og bidra til utvikling av høyere musikkutdanning i Norge.

Musikkstudentkonferansen ble arrangert for første gang 30. oktober 2020 av av studentene Anna Rødevand og Siri Storheim, som også var initiativtakere til konferansen. Andre gang den ble arrangert var 1. april 2022 med Sigrid Sand Angelsen fra NTNU som nytt tilskudd i teamet. Den siste utgaven av Musikkstudentkonferansen ble holdt 21. april 2023, under ledelse av Sigrid Sand Angelsen og Karen Elise Fridtjofsen.

Mål for prosjektet

Målene for Musikkstudentkonferansen er

  • skape en faglig og sosial møteplass for musikkstudenter fra hele landet
  • fremme samarbeid mellom studenter fra ulike institusjoner
  • utarbeide idéer som kan bidra til utvikling/endring av høyere musikkutdanning i Norge
  • tilby et relevant, variert og inkluderende program, som skaper rom for felles og individuell refleksjon

Musikkstudentkonferansens videreføring

Musikkstudentkonferansen er studentdrevet, som betyr at den er planlagt og programmert av studenter, som også står ansvarlig for gjennomføringen. I årene 2020-2023 var CEMPE økonomisk, praktisk og administrativt ansvarlig. Prosjektet er nå overført til Norsk musikkstudentnettverk og CreaTeMe.

Artikler relevante

Publisert: 18. mar. 2020 — Oppdatert: 26. feb. 2024