Playing together

Prosjektleder:
Jennifer Elizabeth Torrence

Prosjektdeltagere:
Ellen Kristine Ugelvik, Kjell Tore Innervik, Sanae Yoshida, Geir Strande Syrrist, Jana Anisimova, Carla Fernàndez Boix,

Periode:
2018 – 2020

Senter:
CEMPE

Type:
faglig og pedagogisk utviklingsarbeid

Tema:
Interaksjon, Musikerkarriere, Samarbeidsundervisning

Hva skjer med samspillet og arbeidsformene når etablerte musikere og studenter spiller kammermusikk sammen og utveksler erfaringer? 

Gjennom prosjektet «Playing together» ønsker deltakerne å utforske nye innfallsvinkler til kammermusisering, eksperimentere med ulike metoder og reflektere over hvordan dette påvirker samarbeid og fremføringer. 
Formatet er kvartett (to klaver og to slagverk) i tre ulike grupperinger; en profesjonell kvartett med Innervik/Torrence/Ugelvik/Yoshida og to kvartetter med to studenter og to profesjonelle musikere; Boix/Ugelvik/Syrrist/Torrence og Anisimova/Innervik/Yoshida/TBA. De profesjonelle musikerne er ansatt ved Norges Musikkhøgskole.

Sammen med studentene jobber de profesjonelle musikerne frem to helt nye verk av komposisjonsstudentene Astrid Solberg og Bendik Sells ved NMH. Verkene urfremføres i Lindemannsalen den 28. februar 2019. De profesjonelle ønsker at studentene sammen med dem skal erfare hvordan slike komponistsamarbeid kan fungere og hvordan man kan jobbe profesjonelt sammen i workshops. Det blir også gruppeøvinger hvor studenten får oppleve hvordan den profesjonelle arbeider under innstudering, i komponistsamarbeid og frem til konsert.

Parallelt med dette innstuderer den profesjonelle kvartetten verket Linnea (1973) av Luciano Berio hvor de eksperimenterer med ulike metoder for innstudering og fremføring. I 2019/2020 vil studentene inviteres til å delta i innstudering og fremføring av det samme verket med den profesjonelle kvartetten.

Refleksjoner og resultater vil bli presentert på Research Catalogue.
 

Resultatet av prosjektet ble presentert på konsert 28. februar 2019 i Lindemansalen

Prosjektleder

imported-image

Jennifer Elizabeth Torrence

Forsker

SlagverkSist oppdatert: 19. desember 2018