Playing together

Prosjektleder:
Jennifer Elizabeth Torrence

Prosjektdeltagere:
Ellen Kristine Ugelvik, Kjell Tore Innervik, Sanae Yoshida, Geir Strande Syrrist, Jana Anisimova, Carla Fernàndez Boix,

Periode:
2018 – 2020

Senter:
CEMPE

Type:
faglig og pedagogisk utviklingsarbeid

Tema:
Interaksjon, Musikerkarriere, Samarbeidsundervisning

Hva skjer med samspillet og arbeidsformene når etablerte musikere og studenter spiller kammermusikk sammen og utveksler erfaringer? 

Gjennom prosjektet «Playing together» ønsker deltakerne å utforske nye innfallsvinkler til kammermusisering, eksperimentere med ulike metoder og reflektere over hvordan dette påvirker samarbeid og fremføringer. 
Formatet er kvartett (to klaver og to slagverk) i tre ulike grupperinger; en profesjonell kvartett med Innervik/Torrence/Ugelvik/Yoshida og to kvartetter med to studenter og to profesjonelle musikere; Boix/Ugelvik/Syrrist/Torrence og Anisimova/Innervik/Yoshida/TBA. De profesjonelle musikerne er ansatt ved Norges Musikkhøgskole.

Sammen med studentene jobber de profesjonelle musikerne frem to helt nye verk av komposisjonsstudentene Astrid Solberg og Bendik Sells ved NMH. Verkene urfremføres i Lindemannsalen den 28. februar 2019. De profesjonelle ønsker at studentene sammen med dem skal erfare hvordan slike komponistsamarbeid kan fungere og hvordan man kan jobbe profesjonelt sammen i workshops. Det blir også gruppeøvinger hvor studenten får oppleve hvordan den profesjonelle arbeider under innstudering, i komponistsamarbeid og frem til konsert.

Parallelt med dette innstuderer den profesjonelle kvartetten verket Linnea (1973) av Luciano Berio hvor de eksperimenterer med ulike metoder for innstudering og fremføring. Verket skal også fremføres på konserten 28. februar 2019. I 2019/2020.vil studentene inviteres til å delta i innstudering og fremføring av verket med den profesjonelle kvartetten i

Refleksjoner og resultater vil bli presentert på Research Catalogue.
 

Resultatet av prosjektet kan høres på konsert 28. februar 2019 i Lindemansalen

Prosjektleder

imported-image

Jennifer Elizabeth Torrence

Stipendiat

SlagverkSist oppdatert: 19. desember 2018