Studenten blir musiker

Prosjektleder:
Thomas Strønen

Periode:
2017 – 2018

Senter:
CEMPE

Tema:
Frilanskarriere, Musikerkarriere

Prosjektet undersøker hvordan det å etablere et nært samarbeid mellom en gruppe musikkstudenter og et erfarent profesjonelt ensemble kan bidra til studentenes musikalske utvikling og forberede dem på å fungere i et globalisert, ikke-institusjonalisert yrkesliv. Prosjektet ser også på hvordan et direkte møte med musikkbransjen (konsertarrangører, management og arenaer) kan fungere som en generator for å fremme den kunnskapen man kun får gjennom erfaring.

Å skulle forlate utdanningsinstitusjonen og starte sin yrkeskarriere kan være en kilde til bekymring for mange studenter. Dette særlig fordi mange studenter mangler kunnskap om de praktiske sidene ved det å være musiker. Å kunne spille er ikke nok i et profesjonelt musikeryrke. I dette prosjektet har prosjektleder Thomas Strønen med seg det anerkjente jazzensemblet Food og slagverksensemblet Extended Ground bestående av seks slagverkstudenter med til Brasil. De spilte fem konserter i Rio og São Paulo og gjennomførte to workshops. 

Det ble laget en film som dokumenterer reisen i Brasil. Filmen gir en innsikt i studentenes opplevelser og tanker om denne erfaringen. Gjennom intervjuer kommer det frem at studentene mangler verktøy for å håndtere situasjoner som må læres gjennom praktisk erfaring. Mange av situasjonene kom overraskende på studentene, selv om de er velkjente hendelser i livet til en profesjonell musiker. 

Les hele feltrapporten her

Prosjektleder

imported-image

Thomas Strønen

Førsteamanuensis

Jazz-slagverkSist oppdatert: 19. desember 2018