Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Jubileumsutstillingen

Skjermdump av kollasj 1 i jubleumsustillingen.

Se over 100 bilder fra NMHs utvidede historie i korridoren i tredje etasje, første hus.

Som del av Musikkhøgskolens historieprosjekt og feiringen av NMHs 50-årsjubileum i skoleåret 2023/2024 har vi samlet et utvalg bilder fra institusjonens historie i en bildeutstilling. Utstillingen fungerer som en forlengelse av rektorportrettene, som henger i prismerommet. Mens disse representerer NMHs historie fra lederhold, gir utstillingen glimt av undervisning, forskning, musisering og konserter på forskjellige tidspunkt og forskjellige steder i NMHs utvidede historie.

Utstillingen viser med andre ord aktiviteter som foregår og har foregått i tilknytning til NMH, på forskjellige tider, steder og innen forskjellige seksjoner og studieprogram. Ved å sette helt nye bilder opp mot de historiske bildene, visualiseres både hva som har forandret seg og hva som er mer eller mindre som det «alltid» har vært. I tillegg til bilder fra NMHs 50 år lange historie, inkluderer utstillingen også enkelte bilder fra NMHs forgjenger, Musikkonservatoriet i Oslo, grunnlagt i 1883, samt fra Østlandets Musikkonservatorium, som fusjonerte med NMH i 1996.

Målet med utstillingsprosjektet er å visuelt fange NMH i sin fulle bredde, fra oppstarten og til i dag. Det var en umulig oppgave å inkludere alle sentrale personer innenfor dette prosjektets rammer, men vi håper likevel alle kan finne bilder som gjenspeiler «sitt» NMH på en eller annen måte.

Korte og informative bildetekster til alle bildene i utstillingen finnes i menyen nedenfor.

Jubileumsutstillingen er en gave fra Lindemans Legat. Bjørnar Utne-Reitan og Karina Krokaa har hatt ansvar for prosjektet og har samarbeidet med designbyrået ANTI, kunstutvalget og drift i arbeidet med utstillingen.

Kollasj 1

Kollasj 2

Kollasj 3

Kollasj 4

Spørsmål?

Artikler relevante