Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Prosjekt Vigeland

fire mennesker med trombone

Når det ved NMH snakkes om fremtidens musiker er det særlig et aspekt som vektlegges. Fremtidens musiker skal i større grad skape sin egen arbeidsplass. Prosjektbasert arbeid vil for de aller fleste bli den nye «faste jobben». Sett at dette er fremtiden for de fleste, trengs det også flere møteplasser hvor nye prosjekt og samarbeid på tvers av fagfelt kan oppstå. En slik viktig møteplass skal prosjekt Vigeland være.

Prosjekt Vigeland er satt til våren 2023, og skal være et samarbeidsprosjekt hvor kunststudenter på tvers av de norske kunstinstitusjonene møtes. Den røde tråden, og det kunstneriske utgangspunktet er hvordan de sammen kan tolke og skape et prosjekt basert på atmosfæren og akustikken i Emanuel Vigeland Museum.

Ved endt prosjekt håper vi deltagerne står igjen med en større forståelse for prosjektutvikling, flere bekjentskap og inspirasjon for å sette i gang nye tverrfaglige samarbeid.

Initiativtager til prosjektet er Nordic Trombone Quartet. Nordic Trombone Quartet består av medlemmene: Jakob Nilsson, Jón Arnar Einarsson, Runa Eid Hermansen og William Raagart. Siden sin start i 2017 har ensemblet etablert seg som aktive aktører for utvikling av nytt repertoar, og har allerede markert seg som et nyskapende ensemble på den nordiske musikkscenen. Sammen studerer de for tiden en master i Kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole.

Artikler relevante

Publisert: 1. nov. 2022 — Oppdatert: 29. jan. 2024