Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Bachel­or­stu­di­et i diri­ge­ring

Nils Erik Måseidvåg står foran Kringkastingsorkesteret med begge hendene i været. Den ene hånda holder kan dirigeringspinnen.

Gjennom undervisning i hovedinstrument og direksjonsfag kan du utforske dine evner og utvikle deg som dirigent og instrumentalist eller sanger. Direksjonsstudiet har en spesiell kombinasjon av relevante emner som gir deg en fagbakgrunn der musikk, utøving og ledelse er i fokus.

Du bør vurdere dette studiet hvis du ønsker å utforske dine evner som dirigent og musiker. Du kan her utvikle deg som instrumentalist og dirigent innenfor de solide musikkfaglige rammene Musikkhøgskolen kan tilby.

Du vil gjennom studieløpet lære deg å jobbe selvstendig og disiplinert i møte med profesjonelle musikere og dine medstudenter. Som musikalsk leder vil du opparbeide deg viktig kompetanse slik at du kan formidle ditt engasjement til ensembler i ulike størrelser.

Dette er et viktig studie for hele musikklivet og det finnes et stort arbeidsmarked som har behov for gode og allsidige musikalske ledere. Etter endt studier vil du få mulighet til å forme et fremtidig musikklandskap i ulike kunstneriske sammenhenger, og du vil være klar for store oppgaver i et musikkliv i stadig forandring.

Les mer

Hvorfor Musikkhøgskolen? En annerledes utdanning

Tegning av en gjeng med studenter som spiller på ulike instrumenter.

Fagmiljøer

Artikler relevante

Publisert: 13. mar. 2020 — Oppdatert: 27. jun. 2024