Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Mas­ter­stu­di­et i diri­ge­ring

En mann dirigerer et orkester med stor innlevelse.

Dette er studiet for deg som ønsker å lede profesjonelle ensembler både nasjonalt og internasjonalt. Din musikkfaglige egenutvikling står i sentrum og Musikkhøgskolen kan tilby deg en dirigentutdanning i et solid og allsidig fagmiljø.

Masterstudiet i dirigering er en unik dirigentpraksis hvor du får muligheten til å lede en rekke profesjonelle ensembler.

Masterstudiet gir deg som er dypt engasjert i musikalsk ledelse en plattform for videre utvikling. Du vil gjennom studieløpet videreutvikle evnen til å jobbe disiplinert og selvstendig i møte med dyktige fagpersoner og ensembler.

Gode musikalske ledere

Masterstudiet i dirigering er et viktig studium for et musikkfelt som har stort behov for gode musikalske ledere. Det vil sette deg i stand til å utvikle dine ferdigheter gjennom relevant praksis og refleksjon, og den solide faglige forankringen vil du bruke til å forme din profesjonelle dirigentkarriere.

Medstudenter og lærere vil være viktige støttespillere gjennom et fagkollegium som gir deg nyttige tilbakemeldinger. Som musikalsk leder vil du opparbeide deg kompetanse som setter deg i stand til å formidle ditt engasjement til ensembler i ulike størrelser.

Etter endt studium

Etter endt studium vil du få mulighet til å forme et fremtidig musikklandskap i ulike kunstneriske sammenhenger, og du vil være klar for store oppgaver i et nasjonalt og internasjonalt musikkliv i stadig forandring.

Artikler

Hvorfor Musikkhøgskolen? En annerledes utdanning

Tegning av en gjeng med studenter som spiller på ulike instrumenter.

Fagmiljøer

Artikler relevante

Konserter Kommende

Publisert: 13. mar. 2020 — Oppdatert: 18. des. 2023