Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Utveks­lings­pro­gram

Norges musikkhøgskole deltar i flere utvekslings- og mobilitetsprogram, inkludert Erasmus+ og Nordplus.

Programmene vi deltar i gir studenter mulighet til å studere ved Musikkhøgskolen i et eller to semester samtidig som de får studiepoeng i programmet de tilhører ved deres egenlege institusjon.

Du kan også være en utvekslingsstudent ved Musikkhøgskolen gjennom bilaterale avtaler med institusjoner som ikke deltar i disse programmene.

Om du er interessert i å søke opptak til Norges musikkhøgskole som utvekslingsstudent, ta kontakt med den internasjonale koordinatoren eller det internasjonale kontoret på institusjonen du studerer ved.

Hvordan søke opptak

Semesterdatoer ved Musikkhøgskolen

  • Høstsemesteret: August til desember.
  • Vårsemesteret: Januar til juni.

Utvekslingsstudenter kan søke opptak til Musikkhøgskolen enten til høstsemesteret, vårsemesteret eller et helt studieår.

Søknadsfrist

Søknadsfristen for alle utvekslingsprogrammene: 1. mars. Start søknadsprosessen i god tid før 1. mars. Både du og koordinatoren ved din hjemmeinstitusjon må nemlig gjennom flere steg før søknaden kan leveres.

Søkeportalen åpner: 1. februar.
Vi vil informere om at søknadssystemet er helt nytt for NMH i år. Om du skulle støte på problemer ber vi deg eller din koordinator om å ta kontakt med oss på e-post.

Fristen gjelder for både høstsemesteret og vårsemesteret det følgende akademiske året.

Du vil få beskjed om resultatet fra opptaket i april.

Internasjonale studenter (hele grader)

Utenlandske studenter som søker opptak til et fullstendig studieprogram ved Musikkhøgskolen bør lese seg opp på informasjonen om språkkrav, prosedyrer for opptak, finansieringsalternativ og tjenester for internasjonale studenter.

Spørsmål?

Publisert: 16. jun. 2020 — Oppdatert: 7. mar. 2024