Prosjektet kombinerte klassiske vestlige sangteknikker med mongolsk overtonesang (”difonisk sang”) og skandinavisk folkesang (kulning, kveding osv.), og modeller for mulige synteser ble søkt blant annet i den franske konkretmusikktradisjonens idé om klangobjektet.
Prosjektet tilbød refleksjon rundt de kompositoriske mulighetene til disse vokale teknikkene, og det ble utviklet spesielle tonetreffsøvelser for å lette sangernes beherskelse av mikrotonale intervaller.
Prosjektet hentet viktige impulser fra en fenomenologisk filosofi og oppfordret til en fenomenologisk innfallsvinkel: Man vil oppmuntre bestrebelsen mot nullstilling av forventninger, klar observasjon i øyeblikket, orientering mot det konkrete og klanglige, snarere enn å vektlegge a priori modeller for musikalsk organisering.
En viktig arbeidsform var lydbasert improvisasjon. Dirigentens mulige rolle i improvisasjon ble også drøftet.
Aktiviteter og resultater
- TENSO DAYS festivalen (en korkonferanse for ledende europeiske kammerkor) i Cité de la Musique (Paris) juni 2007 og med støtte av den norske ambassaden i Paris (Gro Shetelig, Lasse Thoresen, Kirsten Braathen Berg, Guy Reibel).
- Nordisk Baltisk dirigentforum i Bergen Gro Shetelig, Lasse Thoresen, Nordic Voices).
- Nordiske Musikkdager i Norrkøping (Gro Shetelig, Lasse Thoresen, Nordic Voices).
- TENSO DAYS Amsterdam 2009 (Gro Shetelig, Lasse Thoresen).
Prosjektet ble formelt avsluttet høsten 2010.
Et senere resultat av prosjektet er at Lasse Thoresen i januar 2014 fikk utgitt en artikkel om prosjektet i det anerkjente britiske tidsskriftet Tempo.
Thoresens verk skrevet for Latvisk Radiokor i forbindelse med Konkressenprosjektet ble sluppet på CD i Marseilles september 2013.