Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Mas­ter­stu­di­et i musikk­te­ra­pi

En student sitter i en lyttering og viser hvordan de fem andre skal spille på instrumentene sine.

Er du interessert i å jobbe med mennesker og utforske sammenhengen mellom musikk og helse?

Er du interessert i å jobbe med mennesker og utforske sammenhengen mellom musikk og helse?

På masterstudiet i musikkterapi lærer du å bruke musikk som helseressurs i arbeid med mennesker med ulike utfordringer og sykdommer. Sentralt i studiet står musikkens evne til å fremme relasjon, samhandling, uttrykksevne, mening og mestring.

Studiet har en spennende kombinasjon av det praktiske og det teoretiske, og du vil lære hvordan musikk kan skape nye muligheter for kommunikasjon og utvikling.

Teoretisk og praksisnær undervisning

Studiet inneholder undervisning i grupper og individuelt, og du vil ha praksis på flere felt gjennom studieløpet. Gjennom dette studiet får du ta del i et felt i utvikling.

Etter endt studium

Masterstudiet i musikkterapi er en profesjonsutdanning som også gir en akademisk grad. Du får en bred og rik kompetanse som kan nyttes innenfor mange ulike praksisfelt. Musikkterapeuter jobber blant annet innenfor barnevern, sykehjem, sykehus, rusbehandling, fengsel, skole, barnehage, kulturskole og psykisk helsevern. Som musikkterapeut vil du kunne jobbe innen helse og behandling og bidra til livskvalitet og utvikling for barn, unge, voksne og eldre.

Artikler

Hvorfor Musikkhøgskolen? En annerledes utdanning

Tegning av en gjeng med studenter som spiller på ulike instrumenter.

Fagmiljøer

Artikler relevante

Publisert: 13. mar. 2020 — Oppdatert: 18. des. 2023